Нов режисьор на "Дюн": Дени Вилньов

01.02.2017 г.
Нов режисьор на Със съобщение в Туитър, по-големият син на покойния американски фантаст Франк Хърбърт - Брайън Хърбърт оповести, че "Legendary Pictures" са подписали с канадския режисьор Дени Вилньов да оглави нов филм, базиран на някой от "Дюн"-романите на баща му - или поредица от филми по тях.

По първата книга (1965 г.) Дейвид Линч осъществи и първия проект "Дюн" през 1984 г., който обаче се провали в боксофиса. Сега Брайън Хърбърт използва думите “Dune series film project”, което може да означава, че не става въпрос само за един, а за няколко филма.


Отговаряйки на въпрос, Хърбърт все пак уточнява под съобщението, че използвайки думата "поредица" (series), е имал предвид поредица от 19 книги, всяка една от които може да стане основа на първи кино проект.

По всичко личи, че Вилньов ще направи нещо като "трилогия" от филми в жанра фантастика: "Първи контакт" през 2016, "Блейд Рънър 2049" през 2017 и версия на "Дюн" през някоя от следващите години.

Преди близо две години - през юни 2015 - се появи информацията, че режисьорът-индианец Крис Еър ще направи екранизация на друг роман на Франк Хърбърт - „Ловец на души” ("Soul Catcher", 1972). Продуцентът Димитри Вилард получи правата през 2014 г., а Джон Сейлс се бе заел със сценария. Възможно е филмът на "Dimitri Villard Productions" да бъде направен през 2017 г., но засега няма информация за неговото развитие. Трилърът "Soul Catcher" е за правата на индианците и опита на техен активист да отвлече сина на вашингтонски политик.
Copyright © 2024 Dir.bg.