Режисьорът на "Тролчета" поема продължението на "LEGO: Филмът"

04.02.2017 г.
Режисьорът на 46-годишният режисьор и продуцент Майк Мичъл, който е и бивш аниматор, е подписал с "Warner Bros. Animation" да оглави продължение на "LEGO: Филмът" от 2014 г. Информацията е на The Wrap.

Мичъл е третият по ред режисьор, привлечен към проекта. Първоначално се предвиждаше Крис Маккей да направи пълнометражния си режисьорски дебют с това продължение, но в крайна сметка това ще се случи с друг филм - "LEGO филмът: Батман", който вече излиза по екраните след седмица. Маккей бе супервайзър в направление "анимация" на първия филм "LEGO: Филмът". След Маккей, от Warner се спряха на тв режисьора Роб Шраб - сценарист и изпълнителен продуцент на сериала на NBC "Колеж Грийндейл".

В крайна сметка Мичъл замени Шраб. В портфолиото на Мичъл са още филмите "Шрек завинаги" (2010), "Алвин и катеричоците 3: Чипокрушение" (2011), "Тролчета" (2016).

Все още не е известно дали оригиналният актьорски състав, включващ гласовете на Крис Прат, Уил Феръл, Елизабет Банкс, Уил Арнет и други, ще се завърне към проекта. Фил Лорд и Кристофър Милър, които режисираха първия филм, вече написаха първата чернова на сценария и ще бъдат продуценти на продължението заедно с Дан Лин, Рой Лий. Комикът Рафаел Боб-Уаксбърг ще преработи сценария.

Това продължение ще бъде четвърти филм от стоп-моушън франчайза след двата спин-офа от тази година ("LEGO филмът: Батман" и "LEGO филмът: Нинджаго", който ще е готов през септември).

Проектът "LEGО: Филмът 2" трябва да бъде завършен и да излезе през 2019 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.