Шамалан работи върху продължение на "Split"

07.02.2017 г.
Шамалан работи върху продължение на След феноменалния комерсиален успех на своя хорър трилър "На парчета", който вече три поредни седмици е на върха в американския бокс офис, М. Найт Шамалан излезе с интригуващо съобщение в Туитър.

Шамалан, който е режисьор, сценарист и продуцент на лентата, написа в събота вечерта: "В торбата си имам 11 страници чернова за следващия ми филм. Не мога да ви кажа какъв ще е той, но нали вече гледахте "На парчета"..."

През изминалия уикенд филмът за човек с 23 самоличности (Джеймс Макавой) прибра 14.6 милиона долара от кината в Щатите, като изпревари, макар и с малко, друг хорър - "Предизвестена смърт 3" (който бе спрян от кино разпространение в България към настоящия момент - бел.ред.). И двата филма са с еднаква продължителност - 117 минути. Досега "На парчета" има $98.54 милиона само от вътрешен показ за трите уикенда плюс 43.36 млн от задгранична дистрибуция, или общо 141.9 милиона долара, а е направен само с $9 млн продукционен бюджет.

За разлика от САЩ, у нас филмът остана извън Топ 5 дори в премиерната си седмица.

Базираният във Филаделфия филммейкър, роден в Индия, твърди, че "На парчета" е втора част от трилогия. Тя била започнала с филма "Неуязвимият" от 2000 г. (Брус Уилис и Самюъл Джаксън в главните роли). В интервю от 22 януари за вестник "USA Today" Шамалан казва, че е много доволен от развитието на проекта си досега. "Много е голям, което малко ме и плаши", заяви той.

"Split" е продуциран от компанията на самия режисьор - "Blinding Edge Pictures", заедно с компанията на Джейсън Блъм "Blumhouse Productions", който бе номиниран за Оскар (за "Камшичен удар"). С разпространението се занимава "Universal Pictures".
Copyright © 2024 Dir.bg.