Жак Одиар прави инди уестърн

13.02.2017 г.
Жак Одиар прави инди уестърн64-годишният френски режисьор и сценарист Жак Одиар, който през 2015 г. взе Златна палма от Кан за "Дийпан - съдбата на бежанеца", е подхванал следващия си независим проект. Стъпвайки на историческия роман от 2011 г. "Братята Систърс" ("The Sisters Brothers") на родения в Канада и живеещ в САЩ писател Патрик деУит, Одиар ще направи уестърн със същото остроумно заглавие, криещо игра на думи.

Американският продуцент, сценарист и актьор Джон Си Райли получи правата за екранизация на книгата и ще продуцира заедно със съпругата си Алисън Дики, както и с Майкъл Де Лука. От френска страна ще участва базираната в Париж продуцентска къща "Why Not Productions" в лицето на Паскал Кошто и Роза Атаб.

Освен с режисурата, със сценарната адаптация на романа се е натоварил Жак Одиар, по информация на френския агрегатор AlloCiné.

Френско-американското сътрудничество се оказа плодотворно, тъй като кастингът засега се развива блестящо: като актьор първо се включи Джон Си Райли, привлечен бе Хоакин Финикс, а в петък бе оповестено участието и на Джейк Джиленхол.

Сюжетът разказва за братята Чарли и Илай Систърс (в ролите съответно Джон Райли и Хоакин Финикс) - наемни убийци със съмнителна квалификация. През 1850-те години, те са наети да преследват златотърсача Хърмит Кърман Уорм в разстоянието от 1000 мили между пустинята на Орегон и Сан Франсиско. Илай обаче навлиза в криза на личността и започва да се съмнява в призванието си. Освен това, преследваният може да даде по-добра оферта... Братята постоянно спорят помежду си, характерите им са противоположни, сюжетът е изграден от различни натрупващи се събития и появяващи се за кратко герои. Ролята на Джиленхол засега не е оповестена, но вероятно ще бъде тази на преследвания златотърсач.

Снимките на ноар-уестърна ще започнат през лятото, като това ще бъде първият филм на Одиар, заснет изцяло на английски език.
Copyright © 2024 Dir.bg.