стана известно през сеп..."/> Кино

Доналд Главър с главна роля в "Цар Лъв"

18.02.2017 г.
Доналд Главър с главна роля в Както стана известно през септември миналата година, Джон Фавро пое режисурата на игралния римейк на анимацията "Цар Лъв". Вчера "The Wrap" съобщи, че вече е намерен и актьор за главната роля на лъвчето Симба - това е чернокожият 33-годишен Доналд Главър ("Професия: Стриптийзьор 2", "Марсианецът", "Спайдър-мен: Завръщане у дома"). На 8 януари тази година Главър се сдоби и с награда "Златен глобус" за актьорското си изпълнение в комедийния сериал "Атланта", чийто създател и сценарист е самият той. Поредицата върви и в България от ноември 2016 г. по телевизия "FOX".

Новината за кастинга е разпространена от режисьора през социалната мрежа Туитър.

Фавро съобщава още, че Джеймс Ърл Джоунс, който преди седмици навърши 86 години, ще повтори ролята си на Муфаса - бащата на Симба, която той озвучи през 1994 г. в анимирания оригинал и с която значително разви и част от кариерата си след ролята на Дарт Вейдър от оригиналната Star Wars Трилогия (1977, 1980 и 1983 г.).

Сценарият на новия филм се пише от Джеф Нейтънсън, който преди време бе номиниран за наградата на Британската академия за адаптирания текст на "Хвани ме, ако можеш". В сценарното му творчество са още екшъните "Скорост 2", "Час пик 2" и "Час пик 3", "Терминалът" на Спилбърг, комедиите "Последният кадър" (на която е и режисьор) и "Кинти в небето". Разработвал е и сюжета на "Индиана Джоунс и кралството на кристалния череп".

Кастинг директор на лентата е Сара Фин, която пък е известна с работата си за Marvel по "Отмъстителите", "Пазители на Галактиката" и "Железният човек".

Все още няма определена крайна дата за финализиране на проекта. Ето и цитираните туитове на режисьора и продуцент Джон Фавро:

"нямам търпение да съм крал":


"в очакване да работя с тази легенда":
Copyright © 2024 Dir.bg.