"Батман" отново без режисьор, снимките увисват

18.02.2017 г.
В поредна драма около очаквания проект за ребут на "Батман", "Варайъти" съобщи в петък, че Warner Bros. и режисьорът Мат Рийвс са прекратили преговорите помежду си. Това се случи само две седмици и половина, след като и Бен Афлек се оттегли от режисьорската позиция.

Неназован източник на изданието от самото студио твърди все пак, че независимо от прекратяването, то може да е временно и преговорите да се възобновят. От Warner били "твърдо решени да осъществят проекта на всяка цена".

Снимките вече бяха отложени от пролетта - за лятото на 2017 година, но при новата ситуация вече не е ясно кога проектът може да тръгне.

Афлек вече бил готов със сценария, написан от него с помощта на творческия директор на "DC Comics" Джеф Джонс. Крис Терио ("Арго", "Бaтман срещу Супермен: Зората на справедливостта") в момента осъществява "полиране" на текста, преди предаването на окончателния вариант на студиото.

Това не е единственият съвместен проект между Warner Bros. и DC Entertainment, който има проблеми. Такъв е и "Светкавицата" ("The Flash") с Езра Милър и Били Крудъп, вече планиран за 2018 г. (след като се мъчат с него поне от 2005 г. насам), който още през октомври миналата година загуби режисьора си Рик Фамъюуа ("Опиат"), а преди това не постигна сделка със Сет Греъм-Смит - когото все пак задържа като сценарист на анимацията "LEGO филмът: Батман".

За новия "Батман" специалистите гадаеха досега между две дати за премиера - 05.10.2018 г. или 01.11.2019 г., които бяха свободни за неозаглавени проекти.
Copyright © 2024 Dir.bg.