Кара Делавин и Джейдън Смит във филм на словенски режисьор

03.03.2017 г.
Кара Делавин и Джейдън Смит във филм на словенски режисьор18-годишният американец Джейдън Смит и 24-годишната англичанка Кара Делaвин влязоха в каста на “Year in a Life” - романтична драма на 35-годишния словенски режисьор Митя Окорн. Информацията е на The Wrap.

Включването на изгряващи или утвърдени западни звезди в проекти на източноевропейски филммейкъри не е кой знае каква новина, след като и дебютният режисьорски филм на Асен Блатечки - "Бензин" - привлече Майкъл Мадсън и Съли Ерна.

Филмът на Митя Окорн обаче е американски - продуцират "Overbrook Entertainment" от гр. Кълвър Сити, Калифорния, основани от Уил Смит и Джеймс Ласитър преди 20-ина години. Сценарият е написан от Джефри Адис и Уил Матюз, известни и като актьори. Очаква се лентата да бъде завършена догодина.

Сюжетът на “Year in a Life” е за 17-годишен младеж, който разбира, че приятелката му умира и иска да й посвети годината, която й остава.

В екипа продуценти, освен Уил Смит и Джеймс Ласитър, е и Марк Бийнсток ("На парчета"), а снимките са планирани да се осъществят тази пролет в Торонто, Канада.

Сред по-новите изяви на Делавин е впечатляващото й изпълнение в "Отряд самоубийци" на DC Entertainment / Warner Bros., в който партнира на Уил Смит, а сред предстоящите й проекти са главна роля във "Валериан и градът на хилядите планети" на EuropaCorp (Люк Бесон), "Tulip Fever" - в който поддържа Алисия Викандер (филмът към този момент бе спрян от разпространение в България - бел.ред.), както и главна роля в трилъра "Fever Heart" със шведския актьор Александер Скарсгард.

Джейдън Смит пък се прочу като дете-актьор с "Карате кид" (2010) на холандския режисьор Харалд Шварт, когато нямаше и 12 години и партнира на Джеки Чан. Преди 4 години изигра главната роля в екшън фантастиката "Земята: Ново начало" на М. Найт Шаямалан, партнирайки на Уил Смит, а в момента участва в музикално-драматичния сериал на Нетфликс "The Get Down". Сред по-нататъшните му проекти е драмата "The Good Lord Bird", която засега е на сценарна фаза и е по едноименния роман от 2013 г. на американския писател и музикант Джеймс Макбрайд (за момче-роб, променило хода на американската история - по спомени на човек, който твърди, че е единственият чернокож, оцелял при бунта на Джон Браун при Харпърс Фери през 1859 г.).
Copyright © 2024 Dir.bg.