Звезда от "Stranger Things" влиза в "Дедпул 2"

05.03.2017 г.
Звезда от 41-годишният американски актьор Дейвид Харбър, който играе полицейски шеф в сериала-феномен "Stranger Things" на Netflix, преминава през екранни тестове във Fox за ролята на Кейбъл (Cable) в "Дедпул 2". Информацията е на The Wrap, използващи свой информиран източник от студиото.

Кейбъл е мутант, пътуващ във времето. В комикса на Марвъл, той е алтер егото на Нейтън Съмърс - син на Скот Съмърс от "Х-Мен", от групата на Циклопите. Героят се е върнал от бъдещето в наше време.

Fox все още не са дали ролята на Харбър, който освен телевизионните си изяви (като "Банши, Пенсилвания", "Нюзрум", "Елементарно, Уотсън", "Пан Ам") има във филмографията си участия в ленти като "Зеленият стършел", "Тънък лед", "Паркланд", "Закрилникът", "Билет за отвъдното", "Черна служба", "Отряд самоубийци" и др.

Образът на Кейбъл се появи неотдавна в кино новините - Fox имаше намерение (май 2016 г.) да направи отделен филм за "X-Force", един мрачен и агресивен екип, оглавяван от този мутант в комикс на Марвъл от 1991 година. Очакванията бяха, че "X-Force" ще излезе през 2018 г. и че ще включва и жена-Върколак, но плановете на студиото се промениха след превръщането на "Дедпул" в голям хит. Fox хвърлиха усилията си в новата посока - да допълнят Х-героите и да превърнат историята за приказливия наемник в пълноценен франчайз. Специалистите предположиха, че вместо самостоятелен филм "X-Force" героите ще бъдат представяни постепенно в различни проекти - и първи ще стане Кейбъл в продължението на "Дедпул".

Режисурата на "Дедпул 2" е поверена на каскадьора и актьор Дейвид Лийч, който бе асистент-режисьор на Чад Стахелски в "Джон Уик" (2014) и притежава и добър продуцентски опит. Дейвид Лийч 5 пъти е дубльор в каскадите на Брад Пит и 2 пъти на Жан-Клод Ван Дам, а двамата със Стахелски имат своя компания за сценография на екшъни, създадена още през 1997 г. покрай трилогията "Матрицата".

Режисьорът на оригиналния "Дедпул" (Тим Милър) се изтегли от проекта през октомври 2016 г. след "творчески различия" между него и Райън Рейнолдс. "Дедпул 3" също е в плановете на Fox - от ноември 2016 г. насам, без да има определена дата за реализация. По всяка вероятност, в него ще бъде развит екипът "X-Force", като в него освен Дедпул и Кейбъл може би ще влязат герои като Сайлок (изиграна от Оливия Мън в "Х-Мен: Апокалипсис"), Колос (озвучен от германския актьор Стефан Капичич от "Дедпул") и Домино ("Дедпул 2").

Дейвид Лийч:
Copyright © 2024 Dir.bg.