Робърт Родригес - римейк на "Бягство от Ню Йорк"

25.03.2017 г.
Робърт Родригес - римейк на Култовият кинорежисьор Робърт Родригес преговаря с "20th Century Fox" да застане начело на римейка на екшън фантастиката "Бягство от Ню Йорк" (1981 г.), информира The Hollywood Reporter. Тогава Джон Карпентър бе номиниран за награда "Сатурн" за най-добър режисьор от Академията за фантастични, фентъзи и хорър филми, а самият Родригес решава да се посвети на режисьорската професия именно след този филм.

Карпентър, който бе и съсценарист на оригинала, сега е поканен за изпълнителен продуцент на новия проект. Очаква се снимките да започнат по-късно тази година.

Преди 36 години сюжетът на лентата се развиваше в бъдещето, което тогава беше 1997 година. Престъпността е извън контрол, а Манхатън е превърнат в затвор с максимална степен на сигурност. Самолетът на президента на САЩ насила е приземен точно там. Едноок самотен воин и осъден банков обирджия, изигран от Кърт Ръсел, е изпратен да го спаси.

Студиото се надява, според изданието, да превърне проекта във франчайз, а за целта ще използва опита си в това от "Планетата на маймуните". Продуценти ще бъдат Андрю Рона и Алекс Хайнеман, които преди време излязоха от "Silver Pictures" (базирана на Warner Bros.) и през 2015 г. направиха своята "The Picture Company" с финансиране от френския конгломерат "StudioCanal".

Сценарият е на английския писател Нийл Крос, известен и като създател на минисериала на BBC "Лутър".

С "Бягство от Ню Йорк", Фокс разчитат да задържат Родригес, който току-що приключи с режисурата за тях на екшън романса "Alita: Battle Angel". Фантастиката е адаптация на популярна манга и е продуцирана от Джеймс Камерън.
В главната роля е 31-годишната американска актриса Роза Салазар ("Лабиринтът: В обгорените земи", "Дивергенти 2: Бунтовници", "CHiPs: Магистрални ченгета") в компанията на тазгодишния носител на "Оскар" Махършала Али ("Лунна светлина") и на двукратния носител на "Оскар" Кристоф Валц ("Джанго без окови", "Гадни копилета"). Този филм излиза в САЩ на 20 юли 2018 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.