Тийзър на филма за Жак-Ив Кусто

28.03.2017 г.
Тийзър на филма за Жак-Ив КустоПриключенската биографична драма "Одисеята на Жак-Ив Кусто", която от този петък е в кината у нас, е за живота на големия океанограф, мореплавател, изследовател и режисьор Жак-Ив Кусто (1910 - 1997).

Вижте тийзъра (1:07 мин., със субтитри на български език).

Видеото е озвучено с песента на 30-годишния английски изпълнител и композитор Том Розентал "It's OK", а песента на Розентал е включена в оригиналния саундтрак на лентата. Прекрасната филмова музика е дело на френския композитор Александр Деспла, носител на "Оскар" и 7 номинации, както и на огромен куп други награди и номинации, включително две награди "Грами" (за "Гранд Хотел Будапеща" и "Речта на краля").

Френско-белгийската продукция е под режисурата на Жером Сал, който през 2005 г. бе номиниран за "Сезар" за дебютния си филм "Антони Цимер" - и по който Холивуд направи римейка "Туристът" през 2010 г. с Джони Деп и Анджелина Джоли.  Сценарият на ""Одисеята" също е на Жером Сал заедно с Лоран Тюрнер и е вдъхновен от книгите „Моят баща, капитанът: Живот с Жак Кусто” (публ. 2004 г.) от Жан-Мишел Кусто и „Капитанът на „Калипсо” (1990 г.) от Албер Фалко и Ив Пакале.

Участват Ламбер Уилсон, Пиер Нине, Одри Тоту, Лоран Люка, Бенжамен Лаверн и други.

Ето и тексът на песента:

Keep me here, my heart is near, my love has gone away.
Tell me true, my heart is new, my love has gone away.
It's ok i know someday i'm gonna be with you.
It's ok i know someday i'm gonna be with you.

Speak to me, my heart is free, my love has gone away.
Tell me true, my heart is blue, my love has gone away.
It's ok I know someday i'm gonna be with you.
It's ok i know someday i'm gonna be with you.
Copyright © 2023 Dir.bg.