"Капитан Марвъл" си намери режисьори

20.04.2017 г.
Игралната фантастика "Captain Marvel" на Marvel Studios с участието на Бри Ларсън, която излиза от Walt Disney през март 2019 г., намери своите режисьори. Това ще бъдат Анна Боудън и Райън Флек, които работиха заедно по покер-драмата "Разходка по Мисисипи" от 2015 г.

Откакто - през юли 2016 г. на Комик Кон в Сан Диего - носителката на "Оскар" Ларсън ("Стая") бе обявена за титуляр на главната роля, студиото не бързаше с режисурата. Първоначално то се свърза с няколко жени и освен това се стремеше не само към много внимателен и детайлен подбор, но и към сигурност по отношение на сценария. Тандемът Боудън-Флек е направил впечатление при многобройните си срещи със служители на Марвъл с визията си за героинята. Освен това, студиото счита за голюм негов плюс това, че има опит както в кино, така и в телевизионни проекти като популярните сериали на Showtime “The Affair” и “Billions”.

Две дами - Мег Лефоув ("Отвътре навън") и Никол Пърлман ("Пазители на Галактиката") - пишат сценария на "Капитан Марвъл" в момента. Сюжетът е за Каръл Данвърс, жена-пилот от военновъздушните сили, чиято ДНК е смесена с ДНК на извънземно по време на инцидент. В  резултат тя придобива свръхсили, енергия и способност да лети.

Продуцент на първия филм на "Марвъл" за жена-супергерой е Кевин Файги, който в своя ден за пресата съобщи, че снимките са предвидени да започнат през февруари догодина.

Литературен източник за сценария е едноименният комикс, създаден от Стан Лий и графичния артист Джин Колан и появил се в "Marvel Super-Heroes #12" през декември 1967 година.
Copyright © 2024 Dir.bg.