бяха свалили Кино

Дейвид Финчър пред сделка за "Z-та световна война 2"

27.04.2017 г.
Дейвид Финчър пред сделка за След като наскоро бяха свалили филма от календара си, Paramount Pictures и Skydance Productions възобновяват проекта за продължение на "Z-та световна война" (2013), съобщава Варайъти. Режисьор остава Дейвид Финчър, в главната роля остава Брад Пит. По информирани, но анонимни източници на изданието, това се дължи на новия (от месец насам) главен изпълнителен директор и председател на "Парамаунт" Джим Джианопулос.

Макар Джианопулос все още да не е дал зелена светлина на проекта, очаква се да го направи през следващите седмици. Според източника, снимките биха могли да започнат през първото тримесечие на 2018 година.

Брад Пит "ухажва" Финчър за режисьор още от лятото на 2016 г. и последният е бил силно заинтригуван от идеята. Двамата се били разбрали да задържат нещата, докато отшуми разводът на Пит с Джоли. Новият шеф на студиото пък в момента прави преглед на проектите и преценява кои от тях да остави и кои не.

Ако очакваната сделка на Парамаунт с Финчър завърши така, както се очаква, това ще бъде решаващ момент в развитието на проекта. За година Пит се е срещнал по него с цяла дузина други режисьори, но без резултат - докато Финчър е приел идеята радушно.

Джианопулос има отдавнашни добри отношения с Финчър и именно той даде зелена светлина на последния му филм - "Не казвай сбогом" (2014), когато още бе председател на "20th Century Fox". Драмата "Боен клуб" на Финчър и Пит бе направена също във Фокс през 1999 г.

След "Не казвай сбогом" Финчър няма режисиран филм. 54-годишният филммейкър напоследък се обърна към телевизията и засне пилотния епизод на сериала "Ловци на мисли" ("Mind Hunters") за Нетфликс. Режисьорът по принцип се отегчава от продължения и изрази това още по времето на "Пришълецът 3" (1992), но не и когато въпросът касае Брад Пит. Двамата почти се бяха разбрали преди няколко години за римейк на "Двадесет хиляди левги под водата" (1954 г.) за "Дисни", но проектът не бе придвижен напред.

Събирането на тандема Финчър-Пит би означавало техен 4-ти съвместен филм след "Se7en" ("Седем", 1995), "Fight Club" ("Боен клуб", 1999) и "Странният случай с Бенджамин Бътън" (2008).
Copyright © 2024 Dir.bg.