Пълен трейлър на "Блейд Рънър 2049"

09.05.2017 г.
Пълен трейлър на От "Александра Филмс" публикуваха официалния пълен трейлър на трилър фантастиката "Блейд Рънър 2049" - продължението на "Блейд Рънър" (1982 г.). Историята от първия филм очевидно не е разказана докрай!

Вижте трейлъра с български субтитри.

Изданието "Vox" коментира за видеото, че е умно, многопластово и великолепно. Намерен е напълно различен модел на разказване на история в жанра научна фантастика - една неочаквана одисея в търсене на идентичността. Разширяването на първия тийзър, който излезе през декември, не изненадва с изобилието на спектакъл, фокуса върху пищната сценография и преливащия от CGI създаден свят - достойно допълнение от Дени Вилньов към дистопия-класиката на Ридли Скот.

Трейлърът директно ни ангажира и с трептящия въпрос, който е само леко загатнат в оригиналния филм: дали и убиецът на андроиди Декард на Харисън Форд, и неговият наследник офицер К. на Райън Гослинг са също репликанти, дали самите те са андроиди?

Легендарният оператор Роджър Дийкинс този път е на върха на това, което обича - дадено му е пространство за игра с цветовете, дигиталните ефекти и цялостната естетика. В резултат имаме нова сплав от естетиките на "Блеъд Рънър" и "Лудия Макс": кадрите в новия филм спокойно биха могли да принадлежат към който и да било от двата стълба на днешните фантастични франчайзи.




Художественият контраст между сценографията на космическа опера и на пустиня превръща "2049" във физична и метафизична одисея. Ако "К.", протагонистът на Гослинг, бе просто възстановяване на Декард на Форд, той би бил просто антигерой-ноар, вкаран в капана на система извън неговия контрол. Но както новият трейлър, така и предишният тийзър показват как К. преминава от загиваща Лосанджелиска улица към нещо, което прилича на люлка на цивилизацията. Преходът от синьо към оранжево е този визуален контраст, който се използва, за да придаде напрежението и енергията:


К. преминава от хиперреалния градски пейзаж, създаден от хора, към изгубена земя, обитавана от приличащия на Оби-Уан Кеноби Джаред Лето - а неговият герой има способността да създава изкуствения интелект, внедрен в човешката цивилизация.

Видеото изкарва на преден план въпроса, дали самият К. не е репликант - като показва странните му отразяващи очи. Когато героят на Гослинг навлиза в новия свят в търсене на Декард, новият филм навлиза и в централната си тема - въпроса за идентичността, дали генетиката предопределя съдбата и какво прави от някого човек.

Премиерата на филма в България е на 6 октомври.



Copyright © 2024 Dir.bg.