Зрителска и дистрибуторска драма с времетраенето на Transformers 5

04.06.2017 г.
Зрителска и дистрибуторска драма с времетраенето на Transformers 5През последните месеци, по форуми и социални мрежи текат изчисления за продължителността на фантастиката "Трансформърс: Последният рицар", режисирана от Майкъл Бей. След три седмици е нейната премиера, но времето, което публиката ще прекара в киносалона, все още не е известно.

Освен за зрителите, планиращи времето си, проблемът с продължителността (run time) е свързан и с програмирането на репертоара на самия киносалон, респ. с програмирането на излъчванията от страна на дистрибуторите и в крайна сметка дори с планирането на част от паричните постъпления.

Основните изчисления се спряха на около 3 часа (180 минути) за петия филм "Transformers". В четвъртък обаче, на 1 юни, самият режисьор най-после опроверга това в Туитър - макар че отново не предостави окончателния резултат от монтажа на лентата.

Ето и съобщението, написано от Майкъл Бей - който обаче не отговаря на многобройните хапливи коментари:

(свободен превод: "Информациите, че #transformers Последният рицар е над 3 часа, са погрешни. Той е много по-кратък от последните 3 филма")

Засега най-дълъг от поредицата е филм №4 - "Трансформърс: Ера на изтребление" със 165 минути (164 според българския му разпространител - бел.ред.). Следват "Трансформърс 3" със 154 минути (110 в България) и №2 "Трансформърс: Отмъщението" със 150 (147). Оригиналният филм от 2007 г. е с времетраене само 143 минути. "Трансформърс 6" е планиран за същия период - месец юни-  догодина.

Следователно, "Transformers 5" ще бъде между тези 143 мин. от 2007 г. и 150-те на №2 от 2009 г.

Официалният синопсис на петия филм е публикуван тук през февруари тази година. Екшънът излиза в България на 23 юни 2017.
Copyright © 2024 Dir.bg.