Московският филмов фестивал наближава

06. 06. 2017 г.
Московският филмов фестивал наближаваОт 22 до 29 юни ще се проведе 39-то издание на международния кинофестивал в Москва. Досега в конкурсната програма са обявени 11 заглавия, сред които испанският „Селфи” на Виктор Гарсия Леон, аржентинският „Симфония за Ана” на Ернесто Ардито и Вирна Молина, руският „Купи ме” на Вадим Перелман и индийският „Скок във водата” на Мустафа Сарвар Фаруки с Ирфан Кан в главната роля.

Журито ще е в състав: италианската легенда Орнела Мути, иранският режисьор Реза Миркарими, финландският режисьор Йорн Донер и испанският режисьор Алберт Сера, чийто филм „Смъртта на Луи XIV” ще бъде показан в съпътстващата програма, а самият Сера ще проведе мастърклас.

По време на фестивала ще бъде прожектирана ремастерирана версия на класическата военна драма „Битката за Алжир” (Италия 1966) на Джило Понтекорво, носител на „Златен лъв” от фестивала във Венеция, който вдъхновява Кристофър Нолан за дългоочаквания „Дюнкерк”.

Фестивалът раздава награди на актьори, режисьори и продуценти - статуетки на Свети Георги на сребърен кон. Тази година техният дизайн е обновен от швейцарските ювелири "Chopard", всяка статуетка е ръчна изработка.
Copyright © 2024 Dir.bg.