София Филм Фест на път и „Кино в Зоопарка”

29.06.2017 г.
София Филм Фест на път и „Кино в Зоопарка”Вчера в Летния театър на народно читалище „Братя Грънчарови – 2002” Горна Оряховица стартира Петото издание на "София Филм Фест на път". Откриващата прожекция бе на "Белгийският крал", предстоят филмите "Пеле: Раждането на една легенда", "Лудетини" и "Другата страна на надеждата". При лошо време, филмите ще се прожектират в зала 1 на общината.

Фестът гостува в различни градове на България с едни от най-добрите филми от фестивалната програма. „СФФ на път” е част от международния проект „Операция Кино” (обща инициатива на фестивалите в София, Истанбул, Сараево и Клуж), който екипът на "Арт Фест" разработва и реализира от 2010 година. Проектът включва фестивала в София, Бургас и Пловдив, регионалните му издания  и младежкото издание ("СФФ за учащи").

Следващата спирка на "София Филм Фест на път" е Ямбол, където от 1 юли - в Градския парк от 21 ч. - стартират летните киновечери. Първият филм от прожекциите всяка събота в спортен комплекс „Георги Дражев” е също "Белгийският крал".

В София в рамките на три дни - 15, 16 и 23 юли (събота, неделя и неделя) - на Лятната сцена в Зоологическа градина София фестът организира специални киновечери - „Кино в Зоопарка”. На голям екран и на открито ще бъдат показани избрани шедьоври на световноизвестни майстори на киното, а 40% от приходите ще бъдат дарени за животните. Преди началото на всяка прожекция, хората с билет могат да се включат в кратък вечерен тур из зоопарка, по време на който ще научат любопитни факти за част от обитателите му.


В програмата са филмите:
- "Императорът" (документален, 88 мин.), на 15 юли от 21 ч.
- "Прегръдката на змията" (игрален, 122 мин.), на 16 юли от 21 ч.
- "Солта на земята" (документален, 110 мин.), на 23 юли от 21 ч.

Достъпът до прожекциите е през централния вход на зоопарка (бул. „Симеоновско шосе”), а цените са 8 лева (предварителна продажба на касите на зоопарка) и 10 лева (в деня на събитието). За деца до 7 години входът е свободен, но без право на запазено място.
Copyright © 2024 Dir.bg.