Хю Джакман в политическа сатира за кандидат-президент

25.08.2017 г.
Хю Джакман в политическа сатира за кандидат-президентКанадската филмова компания "Bron Studios", базирана във Ванкувър и Лос Анджелис, разработва нов проект в жанра политическа сатира - комедия за специфичен момент в историята на Северна Америка, когато таблоидната и политическата журналистика са вървели в едно общо русло. Филмът е биографичен - за сенатора Гари Харт, роден в Отава, щата Канзас, който през 1987-1988 г. е основен кандидат на демократите за президентския пост. Той отпада от надпреварата след публикации и скандал за негова извънбрачна връзка с 22 години по-младата от него Дона Райс - Мис Южна Каролина от 1980 г., модел и актриса.

Дона Райс с Гари Харт през 1988 г. на яхтата "Monkey Business"


В главната роля на сенатора е Хю Джакман, а днес стана известно, че главната женска роля - на съпругата му Лий Харт, е поверена на Вера Фармига. Дъщеря му Андреа ще бъде изиграна от младата актриса Кейтлин Дивър, а в Дона Райс ще се превъплъти Сара Пакстън. В актьорския състав е привлечен Джей Кей Симънс.

Режисьорът, както може да се предположи, е канадец - Джейсън Райтман. Макар и едва 39-годишен, той има 4 номинации за "Оскар" - "Джуно" (за режисура) и "Високо в небето" (за режисура, за сценарий и като продуцент - за най-добър филм).

Заглавието на филма е "The Front Runner" (в условен превод - "Основният кандидат"). Премиерна дата засега не е определена.

През март т.г. видяхме Джакман в "Логан: Върколакът", а в края на декември предстои да го видим в историята за друг американски политик - "Най-великият шоумен". Той завърши снимките си и в мюзикъла "Broadway 4D", който предстои да излезе през 2018 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.