София Индипендънт за осми път - от 26 октомври

02.10.2017 г.
София Индипендънт за осми път - от 26 октомвриМежду 26 октомври и 5 ноември тази година, осмото издание на "София Индипендънт Филм Фестивал", известен и като "So Independent", ще представи амбициозна селекция от над 90 пълнометражни, документални, експериментални, късометражни и VR филми.

Фестивалът е продукция на United Production, а филмите са представени в следните категории:
* официален конкурс – игрално, документално и късометражно кино;
* българско независимо кино;
* специални прожекции извън конкурса;
* съпътстващи програми с нискобюджетни и направени с „джобни“ пари филми.

So Independent ще завърши с второто издание на София спорт филм фестивал, който се провежда в партньорство със "София - Европейска столица на спорта 2018 г.".

Основни партньори на феста са Столична община (фестивалът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2017 г.), Independent Filmmaker Project - САЩ (ексклузивен партньор на фестивала), НДК, Ню Бояна Филм, Овъргаз, Samsung, Casillero del Diablo.

По покана на Жана Караиванова като специален гост и член на първото международно жури, на фестивала в София пристига  Габриеле Каполино. Той е програмен селекционер на Independent Filmmaker Project (IFP) – най-голямата организация за независимо кино в САЩ. По време на престоя си в София, гостът от Ню Йорк ще има възможност да се запознае с най-новите български проекти в развитие и да селектира най-добрите от тях за участие в седмицата на независимото кино в Ню Йорк (Independent Film Week). През 2016 г. Со Индипендънт спонсорира участието в престижния международен форум на българските проекти: “Нанук” на Милко Лазаров, “Рибена кост” на Драго Шолев и “Възвишение” на Виктор Божинов, които г-н Каполино ще има възможност да види във вече напреднал етап в София.
Copyright © 2024 Dir.bg.