Първи трейлър на „12 Strong“

20. 10. 2017 г.
Първи трейлър на „12 Strong“Излезе дебютен трейлър на историческата военна драма „12 Strong“ с Крис Хемсуърт и Майкъл Шанън. Сюжетът на филма е основан на реални събития и е посветен на специалните агенти от ЦРУ, които веднага след трагедията от 11 септември 2001 се отправят към Афганистан, за да се борят с терористите.

Сценарият е дело на Питър Крейг и Тед Толи, по едноименната книга на Дъг Стантън. В центъра на вниманието се намира елитен отряд на специалните части начело с капитан Мич Нелсън, които се отправят на мисия в Афганистан след атентатите. Там те трябва да убедят местните да им сътрудничат в борбата с общия им противник – талибаните и Ал Кайда. Между тях има дълбоки културни различия, голяма доза недоверие, които трябва да бъдат преодолени, затова американците започват да усвояват основни бойни техники от афганистанските конници.

Режисьор на лентата е датчанинът Николай Фулсиг, а един от продуцентите е Джери Брукхаймър. В каста са още Тейлър Шеридан, Елса Патаки (съпругата на Хемсуърт) и др.

Американската премиера под шапката на Warner Bros. е насрочена за януари 2018 г. В България засега не се предвижда разпространение.
Copyright © 2024 Dir.bg.