Филм за юноша, алергичен към светлината

28.10.2017 г.
Филм за юноша, алергичен към светлинатаСкоро по екраните у нас мина филмът "Всичко, всичко" със сюжет за тийнейджърка, алергична към всичко навън. Той бе екранизация на едноименния дебютен роман на американката Никъла Юн (Nicola Yoon), публикуван през 2015 г. В сюжета му 17-годишната Мади страда от тежък комбиниран имунодефицит.

Преди това обаче, друга американска авторка - Карла Бъкли (Carla Buckley) пише третия си роман “The Deepest Secret” и го публикува през 2014 г. В него 14-годишният Тайлър страда от пигментна ксеродерма - генетично състояние, при което той трябва да избягва контакт със слънчева или ултравиолетова светлина. Главният герой в книгата е майка му - Ив, която е готова на всичко за него.

"Focus Features" придобиват правата за екранизация на романа на Бъкли непосредствено преди фестивала в Кан тази година и поверяват режисурата на 55-годишния арт и пейзажен фотограф Грегъри Крудсън, който ще дебютира в пълнометражното игрално кино с този проект. Продуцира "Marc Platt Productions" под шапката на Universal Studios в лицето на Марк Плат и Джаред ЛеБоф. Сценарият е на Крудсън и неговата партньорка в творчеството и живота Джулиан Хайъм.

Новината на "Варайъти" е, че Скарлет Йохансон е започнала преговори за ролята на Ив. Работното заглавие на драмата е "Reflective Light" ("Отразена светлина"), а екипът й се надява снимките да започнат през идната година.

Ролята на 33-годишната Йохансон, ако преговорите се увенчаят с успех, е дълбоко драматична и ще промени представите ни за нейното актьорско амплоа - досега тя е известна повече с екшън и комедия, включително тазгодишните "Дух в броня" и "Тежка нощ", а догодина е на екран в "Отмъстителите: Война без край". Озвучава и приключенско-комедийната анимация "Isle of Dogs" ("Островът на кучетата") на Уес Андерсън.

В книгата, майката на юношата му създава странни, но комфортни за него тъмни условия за живот. Ив се е посветила изцяло на него, а шансовете му да доживее до зрялост са минимални. Той седи в стаята си през деня, но нощем се измъква и фотографира съседите си през техните прозорци, за да хване тайните им. В грижите си за Тайлър, Ив пренебрегва 15-годишната му сестра Мелиса въпреки трудния й период. Не обръща внимание и на съпруга си Дейвид, който ежедневно пътува от Охайо до работата си във Вашингтон, за да ги издържа - въпреки неговите лични и професионални кризи. През една дъждовна августовска вечер Ив бърза за летището, за да вземе Дейвид, разсейва се с писане на текстово съобщение и блъска нещо с колата си. Оказва се, че това е 11-годишната Ейми, дъщеря на най-добрата й приятелка Шарлот. След момента на ужас, когато разбира, че Ейми е мъртва, Ив решава да не поеме отговорност - кой би се грижил за Тайлър, ако тя влезе в затвора? Обявяват Ейми за изчезнала, после и за мъртва, заподозрени са всички освен Ив... Тя се бори с чувството си за вина, докато предлага емоционална подкрепа на Шарлот.
Copyright © 2024 Dir.bg.