"Асансьор за пациенти" тръгва и в кината, и в телевизия

30.10.2017 г.
За първи път в България, игрална продукция ще представи своята кино и телевизионна премиера в рамките на една седмица. Новият филм на Иглика Трифонова „Асансьор за пациенти“ ще се завърти в кината този петък, от 3 ноември 2017 г. и ще има своята телевизионна премиера на 11 ноември от 21:45 часа в ефира на БНТ1. През пролетта филмът бе представен на София Филм Фест, на 11 март.

Традиционно, филмите могат да се видят на малкия екран най-рано 8 месеца след представянето им в киноразпространителската мрежа.

„Подобен опит е правен в Япония с доста голям успех. Осъзнаваме, че поемаме риск, но човек винаги трябва да опитва нови неща. Ще ни е интересно да видим как публиката приема този експеримент“, споделя режисьорката Иглика Трифонова.

Христо Гърбов, който изпълнява главната роля, казва:
„Използвали сме този подход с представление, което спряхме да играем в театъра, но записахме за телевизията. След излъчването му хората започнаха да го търсят и да искат да го гледат пак. Така че едно излъчване в телевизия може да създаде интерес и да вкара хората в кино салоните“.

Севда Шишманова, програмен директор на БНТ1, уточнява:
„Все по-често независимото кино прави своите премиери едновременно на няколко платформи, като екранът се комбинира с интернет или телевизия, или пък се търси съчетаване на трите възможности. БНТ е откупила правата за излъчване на филма още при неговото развитие и споделя стратегията, предложена от продуцентите“.

Сюжетът на „Асансьор за пациенти“ разказва за психолог, който - в опит да помогне на двама свои пациенти - решава да ги срещне. Това са младо момче след втори опит за самоубийство и жена, която скоро е разбрала, че е неизлечимо болна. Място на съдбовната среща е болничния асансьор, а филмовото време трансформира краткото пътуване от осмия до първия етаж.

Главните роли във филма са поверени на Христо Гърбов, Светлана Янчева, Бойка Велкова, Ангелина Славова, Александър Бенев, Слава Дойчева, Мак Маринов, Йордан Биков и Тихомир Паунов. Сценарият е на Иглика Трифонова, оператор е Крум Родригес, музиката е на  Васил Гюров. Продуцент на филма е Росица Вълканова ("Клас Филм"). Разпространител е "Purple Rain Film Distribution".
Copyright © 2024 Dir.bg.