Тарантино търси студио за деветия си филм

02.11.2017 г.
Тарантино търси студио за деветия си филмПрез ноември 2014 г., преди снимките на осмия си филм ("Омразната осморка"), Куентин Тарантино за пореден път потвърди, че ще се пенсионира от киното след десетия. През юли тази година излезе информацията, че работи по деветия - филм за убийствата от Мансън през 1969 г., с идеята за снимки през лятото на 2018 г.

След скандала с продуцента Харви Уайнстийн обаче, Тарантино прекрати работата с неговото студио. След като в края на 2015 г. The Weinstein Co. съкрати персонала си до 200 души, сега продуцентската къща е пред банкрут и в най-близко време се очаква да бъде продадена. Тарантино работеше с Miramax, а после и с TWC по всичките си филми, започвайки още с "Глутница кучета" (1992). Самият Уайнстийн наричаше компанията си "дом, построен от Тарантино".

Въпреки предаността на компанията, която го издигна до славата и въпреки доскорошното си приятелство със създателя й, Тарантино реши да разработва деветия си филм с ново студио. Няколко месеца вече той подбира актьори за него, макар да няма напълно достоверна информация за кастинга.

По източници на Deadline, лентата има висок комерсиален потенциал, а Тарантино се интересува от такова студио, което да му осигури международно разпространение. Напълно очаквано, от проекта са заинтересовани почти всички големи холивудски студиа, с изключение на Disney, където не се занимават с филми с рейтинг R.

Излизането на филма е логично да се осъществи през 2019 г. Експертите го съпоставят с "Криминале", тъй като ще бъде поставен в Лос Анджелис десетилетие след действието в него. Бюджетът на новия филм ще бъде съпоставим с този на "Джанго без окови", тоест около 100 милиона долара. Сериозните преговори предстоят следващата седмица и се разчита на сделка до средата на този месец.
Copyright © 2024 Dir.bg.