Ребека Фъргюсън в биографичен филм за Роалд Дал

04.11.2017 г.
Ребека Фъргюсън в биографичен филм за Роалд ДалРебека Фъргюсън ще изпълни ролята на носителката на "Оскар" Патриша Нийл (1926-2010) в биографичен филм за живота и кариерата на уелския детски писател Роалд Дал (1916-1990). Тя ще партнира на Хю Боневил, който е в главната роля във все още неозаглавения филм на английския режисьор Джон Хей (номинация за детската награда на BAFTA за "Изгубената Коледа" от 2011 г.).

Филмът ще разкаже за брака на писателя с американската актриса, известна с филми като "Денят, в който Земята спря" (1951) и "Закуска в Тифани" (1961). За драмата "Хъд" (1963) получава "Оскар" за най-добра актриса в главна роля, а пет години по-късно е номинирана за "The Subject Was Roses". Действието на сюжета ще се развива в началото на 60-те години в Англия, Ню Йорк и Лос Анджелис, когато Дал твори някои от най-известните си произведения, а Нийл се връща към актьорството с "Хъд". Снимките започват през януари. Сценарият е адаптация от Джон Хей в съавторство с Дейвид Логан, по романа "Patricia Neal: An Unquiet Life" (2006 г.) на американския филмов биограф, музикант и журналист Стивън Майкъл Шиърър. Продуцират "Atticus Pictures" (Канада) и "Goldcrest Films" (Великобритания), съответно Елиът Дженкинс и Паскал Дегоув.

Роалд Дал и Патриша Нийл пристигат на Академичните награди, 14 април 1969 г.


В момента Фъргюсън работи върху "Мисията невъзможна 6" (на екран през юли догодина), където ще повтори ролята си на Илса Фауст от петия филм, а в края на декември българските зрители могат да я видят в биографичната музикална драма "Най-великият шоумен" заедно с Хю Джакман. Тук Фъргюсън се превъплъщава в шведската оперна певица Джени Линд (1820-1887).
Copyright © 2024 Dir.bg.