Тарантино не харесва новите технологии

24. 11. 2017 г.
Тарантино не харесва новите технологииКуентин Тарантино се изкара против Netflix и обясни защо не ползва услугите на платформата и как тя влияе отрицателно на филмовата индустрия.

„За мен тези нови технологии са нещо ужасно. Даже не мога да проумея колко бързо техниката премина в съвсем ново измерение и хората дори не си спомнят за това как са си избирали филмите преди години. Сега просто преглеждате каталога на киноканалите и си избирате нещо.

Ако първите 20 минути от филма не ви харесат, просто го спирате и преминавате към следващия. Всичко беше съвсем различно, когато отивахме във видеотеката и си избирахме филми. Разглеждахме обложките, четяхме анотациите, говорехме си с хората зад щанда, които често ни препоръчваха заглавия. Така научавахме за някои филми, за които не знаехме и попадахме на добри находки.

Взимахме касетите, прибирахме се и започвахме да гледаме филмите, защото знаехме, че на следващия ден трябва да ги върнем. Ето това задължение да гледаме филмите, защото не можеше да ги задържим завинаги, ми липсва.”
Copyright © 2024 Dir.bg.