Новият "Хелбой" с премиерна дата

01.12.2017 г.
Новият Дългоочакваният ребут на легендарното хорър-екшън фентъзи "Хелбой" от 2004 г. най-после има премиерна дата и тя (в САЩ) е 11 януари 2019 г., съобщи "Холивуд Рипортър". Новата версия с Дейвид Харбър в главната роля разчита повече на приключенските вълнения, отколкото на хорър акцентите в оригиналния филм на Гийермо дел Торо.

Изпълнението на номинирания за "Еми" актьор (за сериала "Stranger Things") в ролята на точния и добронамерен полудемон ще бъде режисирано от британеца Нийл Маршал, познат с работата си по "Пещератa", "Центурион" и сериала "Игра на тронове". Както е известно, участват още европейски звезди като Мила Йовович и Иън Макшейн, играе и актьорът от корейски произход Данеил Дей Ким, известен от екшън сериали ("Хаваи 5-0", "Макгайвър"). В каста е и българският каскадьор и актьор Тихомир Винчев.


Създателят на комиксовия супергерой - Майк Мигнола този път е и автор на сценария, заедно с Андрю Косби и Кристофър Голдън (и двамата са дебютанти в кино сценариите).

Премиерната дата бе съобщена още през септември от британското списание "Empire", но тогава от студиото (Lionsgate) отрекоха. От вчера вече имаме официално съобщение от страна на студиото.

Продуцентите са същите като оригиналния филм - Лорънс Гордън, Лойд Левин и Майк Ричардсън, като този път е кредитиран и Филип Уестгрен от "Lawrence Gordon Productions". Оператор е англичанинът от италиански произход Лоренцо Сенаторе, работил в снимачните екипи на много от скорошните хитове като "Спектър", "Код: Лондон", "Красавицата и звяра", "Жената чудо", "Бодигард на убиеца". Снимките са осъществени във Великобритания, макар че в първоначалните информации се очакваше те да се случат и в България.
Copyright © 2024 Dir.bg.