Ще се снима биографичен филм за Джуди Холидей

01. 12. 2017 г.
Ще се снима биографичен филм за Джуди ХолидейИзпълнителният продуцент на „Роки” и копродуцент на „Диворасляк” ("Ironweed", 1987) Джийн Къркууд, днес на 72 години, придоби правата върху биографията на холивудската звезда Джуди Холидей (1921-1965) и ще реализира филма „Умната блондинка” (“Smart Blonde”), посветен на актрисата. Заглавието идва от нейния коефициент за интелигентност - 172. Правата за екранизация са придобити от сценариста Уили Холцман чрез нейния син Джонатан Опенхайм, след което са прехвърлени към Къркууд.

Холидей е известна в Холивуд със смелата си постъпка да се противопостави на продуцента Дарил Ф. Занък, който я кани на станалата историческа „среща в 4 следобяд”, по време на която Занък заключва вратата на стаята, в която е с 22-годишната тогава актриса, разкопчава панталона си и сграбчва Холидей за гърдите. След случилото се, актрисата публично обвинява продуцента в сексуално посегателство, но влиянието на Занък в Холивуд е толкова силно, че Холидей попада в т.нар. „черен списък с нележани актриси”, като за основна причина е посочена тази, че била комунистка.

През 1951г. тя е отличена с „Оскар” за най-добра актриса за участието си в „Родена вчера” ("Born Yesterday", 1950) на Джордж Кюкър, но не присъства на церемонията заради негативното отношение на гилдията към нея.

Джийн Къркууд придобива и правата върху песента "The Party's Over", която Холидей изпълнява през 1965г., седмица преди да почине от рак на 43 години.

Джули Холидей през 1954 г. в черно-бялата романтична комедия "It Should Happen to You":
Copyright © 2024 Dir.bg.