Карен Ди Порто открива кинопанорамата "Италия днес"

07.12.2017 г.
Карен Ди Порто открива кинопанорамата Третото издание на  кинопанорамата "Италия днес", организирана от Италианския културен институт в София, ще се състои тази година от 14 до 17 декември в пет града: София (Дом на киното), Варна (Фестивален и конгресен център) и Русе (Доходно здание) на 14.12., Пловдив (Lucky Дом на киното) на 16.12. и Бургас (експоцентър ”Флора” в Приморски парк) на 17.12.

Ще бъдат представени 6 филма със субтитри на български език, като прожекциите започват в 18:00 / 18:30 / 19:30 в различните градове. Това са "Мария и Рим" ("Maria per Roma", 2016, драматична комедия) на режисьорката-дебютант, сценарист и актриса Карен Ди Порто, "Нещо ново" ("Qualcosa di nuovo", 2016, комедия) на Кристина Коменчини, "Деца на нощта" ("I figli della notte", 2016, драма) на Андреа Де Сика, "Уши" ("Orecchie", 2016, комедия) на Алесандро Аронадио, "Акабадора" ("L'accabadora", 2015, историческа драма) на Енрико Пау и "Всичко, което искаш" ("Tutto quello che vuoi", 2017, драматична комедия) на Франческо Бруни - познат от сценария на "Човешки капитал".

По традиция, организаторът ще предложи "дегустация" на италианско кино, което обрисува съвременното италианско общество в многобройните му аспекти. Избраните филми подчертават характерните черти на италианската кинематография - с драматична ирония в комедията и верен, понякога дори горчив, анализ на обществото.

Тази година един изключителен гост ще открие кинопанорамата: Карен Ди Порто ще представи в четвъртък, на 14.12.2017 г. от 18:30 ч., "Мария и Рим" пред публиката в Дом на киното в София (на ул. Екзарх Йосиф 37) и ще отговори на въпросите й. Действието в нейния филм се развива в хаотичния Рим с неговата хилядолетна история. Мария (Ди Порто) с цялото си сърце иска да стане актриса. За да се издържа, работи като „съдържател на ключове“, обикаляйки със скутера си целия град, за да настанява туристи в скъпи частни домове.

Афиш на "Мария и Рим":


Афиш на кинопанорамата:
Copyright © 2024 Dir.bg.