Формата на водата“ обра наградите на „Изборът на критиците“

12. 01. 2018 г.
„Формата на водата“ обра наградите на „Изборът на критиците“Едни от най-важните награди за сезона - „Изборът на критиците“ - бяха раздадени тази нощ в Barker Hangar на летището в Санта Моника, Калифорния. Фантастичната приказка на Гийермо дел Торо „Формата на водата“ имаше номинации в 14 категории и отнесе най-много награди – общо 4, включително за най-добър филм и най-добър режисьор.

С три награди бе отличен „Три билборда извън града“ – за актриса на Франсис Макдорманд, поддържащ актьор на Сам Рокуел и актьорски ансамбъл. Другите актьорски награди са за Гари Олдман („Най-мрачният час“) и Алисън Джани („I, Tonya“). За комедийни актьор и актриса отличията са за Джеймс Франко и Марго Роби.

Създателят на „Бягай!“ Джордан Пийл също е сред големите победители на вечерта, отнасяйки наградите за най-добър оригинален сценарий и най-добър фантастичен или хорър филм.

При телевизионните филми отново 4 награди спечели „Големите малки лъжи“, включително за най-добър минисериал. С три отличия е „Историята на прислужницата“, сред които за най-добър драматичен сериал.
Copyright © 2024 Dir.bg.