Първа порция презентатори на Оскар 2018

17.02.2018 г.
Първа порция презентатори на Оскар 2018Вчера продуцентите на церемонията по връчване на 90-ите награди Оскар - Майкъл Де Лука и Дженифър Тод - оповестиха кой ще представя отделните категории на сцената в театър "Долби" в Холивуд на 4 март. Категориите са общо 24, като в рамките на три часа трябва да бъдат представени общо 122 номинации.

В предварителния списък презентатори са Марго Роби, Махършала Али и Вайола Дейвис. В обявяването на победители ще се включат още Чадуик Боузман, Грета Гъруиг, Дженифър Гарнър, Лора Дърн, Тифани Хадиш, Том Холанд, Кумал Нанджиани, Ема Стоун (която презентира и миналата година) и Даниела Вега. Това са 12 от необходимите 24 презентатори.

В изявление, продуцентите на шоуто казват, че "независимо от това, дали се връщат на сцената на Оскарите или стъпват на нея за първи път, всеки от тези артисти ще привнесе своята отличителна и енергична притегателна сила".

Някои от обявените презентатори на вечерта е възможно сами да получат награди. "Lady Bird" на Гъруиг се състезава за най-добър филм и най-добър режисьор, както и в категориите за главна и поддържаща женска роля в лицето на Сърша Ронан и Лори Меткалф. "The Big Sick" на Кумал Нанджиани и "Lady Bird" се борят и за най-добър сценарий. Марго Роби е номинирана за главна роля в "Аз, Тоня", а чилийската актриса Даниела Вега играе в чуждоезичния "Фантастична жена".

Както е известно, домакин на церемонията ще бъде Джими Кимъл. Събитието от Dolby Theatre и Highland Center ще се излъчва на живо от тв мрежата на ABC от 20 ч. стандартно източно време, а в България - през нощта на 4 срещу 5 март по тв канала bTV Cinema.
Copyright © 2024 Dir.bg.