"Джурасик свят 3" с премиерна дата

22.02.2018 г.
Четири месеца преди очакваното излизане на "Джурасик свят: Рухналото кралство", известен още като "Джурасик свят 2" (или "Джурасик парк 5"), от Universal вече са готови със схемата за третата / шестата фантастика за юрския период на мезозойската ера. "Джурасик свят 3" бе записан в плановете с премиери на студиото под дата 11.06.2021 г.

Сценарият, по информация на Холивуд Рипортър, е възложен засега на новодошлата във франчайза Емили Кармайкъл в тандем с Колин Тревъроу, който режисира първия филм (и в 3D-версия) от ребуута на поредицата през 2015 г. и е съавтор на текста на втория филм от 2018 г. Тревъроу са завръща и като изпълнителен продуцент заедно със Стивън Спилбърг, който режисира оригиналните първи два филма през 1993 и 1997 г. Продуценти ще бъдат отново Франк Маршал (съосновател на "Amblin Entertainment" със Спилбърг и със съпругата си Катлийн Кенеди) и ветерана Патрик Краули.

Засега, а и дълго време занапред, сюжетът се пази в тайна. Известно е само това, че сценарният тандем ще се опре на "заготовката", начертана от Тревъроу и творческия му партньор Дерек Конъли.
Сред кредитите на 36-годишната Кармайкъл са съавторство на излизащия след месец "Огненият пръстен: Революция", множество късометражни филми и един анимационен сериал; тя разработи и нов сценарен проект за Disney с режисьор Джоузеф Козински по тяхната екшън фантастика "The Black Hole" ("Черната дупка") от 1979 г. Независимата авторка попадна в полезрението на Спилбърг покрай разработваната от Amblin семейна екшън-приключенска лента "Powerhouse" - освен че ще напише сценария по оригинален сюжет на Тревъроу, тя и ще режисира филма. Кармайкъл е високо ценена заради артистичното си въображение и свобода в разказването на истории.

Колин Тревъроу и Емили Кармайкъл:

Вчера Колин Тревъроу пусна изявление до медиите, в което казва:
"Очарован съм от напрежението и красотата, които Хуан Антонио /Байона/ привнесе в "Рухналото кралство" и съм сигурен, че Емили /Кармайкъл/ ще добави още един пласт от емоции към завършващата глава на нашата трилогия".

"Джурасик свят", както и първата трилогия "Джурасик парк", адаптират романа-бестселър от 1990 г. "Jurassic Park" ("Юрски парк") на покойния Майкъл Крайтън. Филмът от 2015 година, напомпан от звездната сила на Крис Прат и Брайс Далас Хауърд и носталгията по оригиналните филми на Спилбърг, се превърна в огромен успех и събра над 1.6 милиарда долара от билети.
Copyright © 2024 Dir.bg.