Джос Уедън няма да режисира "Батгърл"

23. 02. 2018 г.
Джос Уедън няма да режисира Явно той ще си остане член само на семейството на „Марвъл“. Джос Уедън се опита да се присъедини към DC/Warner, но сам разбра, че не му е там мястото. Той няма да режисира „Batgirl“ и решението му явно е продиктувано от желанието на Уорнър да се насочат към режисьори от нежния пол, когато става въпрос за филми с централен женски персонаж.

„Батгърл“ е един въодушевяващ проект, но ми отне месеци за да разбера, че нямам история“ - заяви Уедън, прочул се с двете части на „Отмъстителите“.
По същество Уедън признава, че има проблем със сценария и не се е справил с персонажа. “I… uh, is there a sexier word for “failed”?, добавя Уедън за провала си.

Batgirl за първи път се появява във вселената на Батман преди 50 години като Барбара Гордън, дъщеря на полицейския комисар на Готъм, Джим Гордън. Тя се превръща в един от най-популярните супергерои. Барбара е парализирана от куршум на Жокера, а впоследствие става партньор на самия Батман.

След оттеглянето на Уедън, не е ясно дали Warner ще продължат работата по продукцията. „Батгърл“ трябваше да е вторият филм по комиксите на DC с главен женски персонаж след „Жената чудо“, превърнал се в един от най-касовите хитове на 2017 г. Вече се работи по продължението му, а „Уорнър“ започнаха подготовка за „Gotham City Sirens“ с участието на Марго Роби като Харли Куин - сдобилата се с култов статус нейна героиня от „Отряд самоубийци“.
Copyright © 2024 Dir.bg.