Дедпул“ вече има премиера в Китай

19. 03. 2018 г.
„Дедпул“ вече има премиера в КитайДокато очакваме премиерата на „Дедпул 2“, зрителите в Китай най-после ще могат да видят първата част на култовия екшън.

Оригиналният „Дедпул“ бе забранен за излъчване в страната, но сега ще има своята премиера в рамките на кино фестивала в Пекин, който ще се проведе от 15 до 22 април.

За огромно съжаление на китайските фенове, филмът от 2016 г. не бе одобрен за разпространение от местните власти. Не беше дадено никакво официално обяснение на това решение, но според запознати в бранша „Дедпул“ бил „прекалено секси и можел да има пагубен ефект върху зрителите“.

В Китай не съществува система за рейтинг на филмите, единственото изискване е те да са подходящи за всички възрасти.

От „Фокс“ потвърдиха, че филмът ще бъде показан на фестивала, но отрекоха твърденията, че той ще бъде премонтиран или съкратен по желание на цензурата.

Дедпул“ ще бъде част от селекцията „изключителни, класически и рядко показвани филми“, сред които ще бъдат черно-бяла версия на „Логан“, двете трилогии „Х-Мен“, „То“, „Бягай!“ и възстановена версия на „Седемте самураи“ на Куросава.

Президент на международното жури, което ще отличи филмите в конкурсната програма, ще бъде режисьорът Уонг Карвай, а сред неговите членове ще са още режисьорът Роб Коен, тайвандската актриса Шу Ки, полският композитор Ян Качмарек и режисьорът на „Квадратът“ Рубен Йостлунд.
Copyright © 2024 Dir.bg.