Стивън Спилбърг обмисля Индиана Джоан

06-04-2018
Стивън Спилбърг обмисля Индиана ДжоанСтивън Спилбърг смята, че е време да ни представи... Индиана Джоан. Прочутият режисьор казва, че обмисля варианта култовата роля на Харисън Форд като най-известния археолог в киното да бъде изиграна от жена.

„Ще трябва само да променим името от Джоунс на Джоан. И в това няма нищо лошо“, казва Спилбърг. След една година той отново ще се събере с Форд за снимките на „Индиана Джоунс 5“. Режисьорът споделя, че това ще е последната изява на прочутия актьор в тази роля, но е убеден, че поредицата ще продължи и след това.

Според Спилбърг е дошло време за промяна, особено на фона на актуалните движения #MeToo и Time's Up. „Щастлив съм от влиянието, което са ми оказвали жените през годините, в някои от които бях влюбен до безумие – майка ми и съпругата ми“, казва той.

Според режисьора на актуалния касов хит „Играч първи, приготви се“ промяната с Индиана Джоан може да доведе до възстановяване на равенството в Холивуд. Той е категоричен, че актьорите и актрисите в неговите филми трябва да получават еднакво заплащане.

„Хонорарите на всички трябва да са равностойни. Във „Вестник на власттаТом Ханкс и Мерил Стрийп получиха абсолютно идентични чекове, до последния цент“, допълва Спилбърг.
Copyright © 2024 Dir.bg.