Нискобюджетният "Нито звук" подпря Спилбърг в боксофиса

10.04.2018 г.
Нискобюджетният Голямата изненада за изминалия уикенд в САЩ стана премиерата на "Нито звук" на Джон Кразински - нискобюджетният трилър, направен за около $17 млн, разби всички прогнози за продажби на билети и събра 50 милиона долара за три дни от 3 508 зали. Критиците също приеха филма радушно и му дадоха 97% одобрение на Rotten Tomatoes - при това, нито един от 37-те топ критици не написа нито един отрицателен отзив.

Антъни Лайн от сп. "New Yorker" специално отбелязва работата на глухата млада актриса Милисент Симъндс: "Нейната упорита Риган със загадъчна усмивка има огромно влияние. Слуховият апарат на момичето е много важен и, естествено, целият филм се гради на звуковия дизайн". Джъстин Чанг от "LA Times" пък пише: "Не си спомням кога за последно толкова съм преживявал за персонажите от един хорър". "Washington Post" чрез Ан Хорнадей нарича лентата изобретателна и отбелязва: "Както всички забележителни филми, Нито звук още през първите 10 минути обяснява на зрителите как да го гледат".

По данни на аналитиците, зрителите на филма са поравно мъже и жени, като по възраст преобладават младите до 35 години. Аудиторията над 55 години обаче го приема най-добре - 88% от тези зрители го оценяват положително.

Paramount показа филма за първи път на фестивала SXSW на 9 март, като финалът е предизвикал много жива реакция на публиката. Друг любопитен момент е, че при прожектиране на трейлъра зрителите спират да дъвчат пуканки и седят в пълна тишина. Продукцията се дължи на Майкъл Бей, без чиято компания "Platinum Dunes" сценарият едва ли щеше да достигне до Парамаунт. Той лично е звънил по телефона на шефа на студиото с настояването да има производство. Освен това, Бей вече се познава и лично с Кразински, който игра в неговия военен трилър "13 часа: Тайните войници на Бенгази" (2016) и когото отново ще видим в тв сериала "Джак Райън" - продукция на Platinum Dunes. Самият Кразински пък отбелязва, че никога не е харесвал филми на ужасите, докато не получил сценария.

"Играч първи, приготви се" остана на втора позиция с 25 млн долара от 4 234 кина, но за фантастиката на Спилбърг това е втори уикенд.

Третото място зае друга премиера - комедията "Секс на куково лято" с $21.4 млн от 3 379 екрана. На четвърта и пета позиция са съответно "Черната пантера" и семейният "I Can Only Imagine" с Денис Куейд.

За българския боксофис данни за миналия уикенд (6-8 април) отсъстват, към настоящия момент. Премиерата на "Нито звук" у нас предстои, като в момента вървят предпремиерни прожекции в ограничен брой кина.
Copyright © 2024 Dir.bg.