Новият "Хелоуин" верен на духа на оригинала

15.04.2018 г.
Новият В интервю от петък, 13 април, за изданието "Digital Spy", продуцентът Джейсън Блъм разкрива, че е изгледал предварителен откъс от филма и че е "много, много въодушевен" от него. През февруари актрисата Джейми Лий Къртис потвърди, че снимките в гр. Чарлстън, Южна Каролина са приключили и режисьорът Дейвид Гордън Грийн явно не си е губил времето, като е ускорил монтажа.

"Преди две нощи изгледах откъс и имам много добро усещане, Дейвид е свършил страхотна работа", казва Блъм. "Направил е всичко, което се надявах да направи - а именно уважение към ДНК на франчайза и вкарване на нещо съвсем ново в него. Нямам търпение хората да го видят!"

Ребутът на "Хелоуин" на Джон Карпентър от 1978 година, който е и директно негово продължение (пренебрегвайки "Хeлоуин: възкресяването" от 2002 г.), идва по сценарий на Грийн и Дани Макбрайд, като Карпентър е автор на музиката и изпълнителен продуцент. Според Блъм, Карпентър е бил и ментор на екипа по време на снимките.

Джон Карпентър:

Оригиналният изпълнител на ролята на Майк Майърс - вече 70-годишният Ник Касъл е част от актьорския състав, макар и само за няколко сцени. Самият Карпентър уверява, че е опитал да помогне за това, 10-ият филм за Хелоуин да стане "най-страшен" от всички. Заедно със звездата от първия филм и носителка на два Златни глобуса Къртис, в новия хорър ще играят още Джуди Гриър, Уил Патън и др.

Сценаристът Дани Макбрайд каза преди близо година, че е търсил това ниво на ужас, което няма да е изтъркано. "Не мога просто да превърна Майърс в свръхестествено същество, което не може да бъде убито - това за мен не е плашещо. Искам да бъда уплашен от нещо, което наистина може да се случи. Много по-ужасно е някой да се крие в тъмното, докато хвърляш боклука - отколкото да те преследва някой, който не може да бъде убит".

"Хелоуин" идва в българските кина на 19 октомври т.г., а междувременно идния петък, на 20 април излиза тийнейджърският хорър "Истина или предизвикателство" - продукция също на Джейсън Блъм.

49-годишният продуцент Джейсън Блъм ("Blumhouse Productions"):
Copyright © 2024 Dir.bg.