Джерард Бътлър отново като агент Майк Банинг, снима в София

25.04.2018 г.
Джерард Бътлър отново като агент Майк Банинг, снима в София48-годишният шотландец Джерард Бътлър в момента отново снима филм в България, а социалните мрежи изобилстват от снимки на фенове, които са се щракнали за спомен с него. Той е довел дори кучето си Шушка, което осинови също в София.

Става въпрос за екшън трилъра "Angel Has Fallen", в който Бътлър за пореден път ще изиграе агента от "Сикрет Сървис" Майкъл Банинг. В сюжета героят му е набеден в опит за убийство на президента и трябва да работи сам, като избягва и своята служба, и ФБР, за да разкрие истинската заплаха. Снимките на американската продукция вървят и във Великобритания, а един от продуцентите, освен самия Бътлър, е "Millennium Films" в лицето на Лес Уелдън. Сред звездите в актьорския състав са Морган Фрийман, Пайпър Перабо, Джейда Пинкет Смит, Тим Блейк Нелсън, норвежката актриса Сара-Стефани (която ще видим след месец като танцьорка в "Соло: История от Междузвездни войни") и др. Оператор е австралиецът Джулс О'Лафлин, познаващ страната ни от снимките на "Бодигард на убиеца".

Превъплъщенията на Бътлър в агент Банинг датират от 2013 г., когато излезе "Olympus Has Fallen" (Код: Олимп"). Три години по-късно видяхме "London Has Fallen" ("Код: Лондон", 2016) и след още три, през 2019 г., ще бъде премиерата на "Angel Has Fallen".

Джерард Бътлър няма академична актьорска квалификация - той е юрист по образование, но кинографикът му е натоварен. Той играе във вече готовия "Hunter Killer", чиято априлска премиера бе отменена и вероятно ще видим филма през октомври, озвучава анимациите "Naya Legend of the Golden Dolphin" (2019) и "Как да си дресираш дракон 3" (2019), подготвя се за продължението на тазгодишния екшън "Бърлога на крадци", както и за снимките на комедийната щатска фантастика "Afterburn" под режисурата на южнокорееца Бюн-гил Юнг и на британския трилър "Keepers" при датския режисьор Кристофер Нихолм (феноменалния тв сериал "Убийството", 2007 - 2009 г.).

На снимката: Джерард Бътлър на колело, с адреналинката Лили в градинката на НДК.
Copyright © 2024 Dir.bg.