Екранизация на "Дългата разходка" на Кинг

26.04.2018 г.
Екранизация на След миналогодишния си хит "То", New Line Cinema са решили да екранизират и "Дългата разходка" на Стивън Кинг. Романът от 1979 година, написан от американския писател под псевдонима Ричард Бакман (Richard Bachman), вече е адаптиран в сценарий от Джеймс Вандербилт ("Зодиак" - адаптация по Робърт Грейсмит, "Въпрос на истина" - адаптация по Мери Мейпс, както и собствени сценарии като "Белият дом: Под заплаха").

Вандербилт ще бъде и продуцент заедно с "Mythology Entertainment" (Брадли Фишър и Уилям Шерак).

Сюжетът се развива в бъдеща постапокалиптична Америка, в която тоталитарно правителство провежда изтощително състезание по ходене. Състезателите трябва да поддържат скорост от 4 мили на час, за да не бъдат екзекутирани, а конкурсът приключва тогава, когато остане жив само един участник.

"Дългата разходка" (“The Long Walk”) е проект на Вандербилт и Фишър вече близо десетилетие. И двамата са страстни фенове на книгата, като досега се бореха за екранизация през френския режисьор и сценарист Франк Дарабонт с опит от свързани с Кинг проекти като "Изкуплението Шоушенк", "Зеленият път" и "Мъглата". Вандербилт е нахвърлял първите си разработки на сценарий, без разполага с права за екранизация.
Copyright © 2024 Dir.bg.