Надпревара за екранизация на скандала с Уайнстийн

26.04.2018 г.
Надпревара за екранизация на скандала с УайнстийнПродуцентските къщи "Annapurna Pictures" (Мегън Елисън) заедно с "Plan B Entertainment" (Брад Пит) напират за права за екранизация от вестник "The New York Times" по скандала с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, съобщават от Дедлайн.

След обширна публикация на кореспондентката на изданието и сътрудник на телевизия CBS Джоди Кантор и разследващата репортерка Мегън Туи (Megan Twohey) в Ню Йорк Таймс от четвъртък, 5 октомври 2017 г., скандалът избухна и Уайнстийн бе уволнен от собствената си компания. Двете журналистки, работили по темата с редактора си Ребека Корбет, бяха наградени с "Пулицър" на 16 април в Колумбийския университет заедно с колегата им от списание "The New Yorker" Ронан Фароу. Той бе излязъл с втора публикация, разследваща обвиненията срещу Уайнстийн в продължение на десетилетия.

Идеята на двете филмови къщи не е да разказват за самия Уайнстийн или за скандала, а по-скоро за изцяло женския екип на вестника, удържал на заплахите от съд и преследване, за да излезе с история, променила "правилата на играта". Елисън и Пит искат да развият сюжет в процесуален стил, подобно на филми като "Спотлайт" (2015) и "Цялото президентско войнство" (1976). "Plan B" и "Annapurna" ще търсят действие в реално време - по начина, по който Катрин Бигълоу и сценаристът Марк Боул го направиха във "Враг номер едно" (2012).

Зад сделката по правата за екранизация стои развлекателната агенция "Anonymous Content", основана от Стив Голин и базирана в Лос Анджелис с офиси в Ню Йорк и Кълвър Сити, която наскоро се споразумя с вестника да развива телевизионни и кино възможности за разследващата му журналистика. "Anonymous Content" всъщност е страната по сделката и представлява вестника (носещ прякора "The Gray Lady" - Сивата дама) заедно с неговите журналисти.

На снимката, отляво надясно: Джоди Кантор, Дрю Баримор и Мегън Туи в бекстейджа на наградите "Жени на годината" на сп. Glamour в Бруклин, Ню Йорк, 13.11.2017 г.
Copyright © 2024 Dir.bg.