Зашеметяващ боксофис в САЩ и по света на „Отмъстителите: Война без край

30-04-2018
Зашеметяващ боксофис в САЩ и по света на „Отмъстителите: Война без край“ Всички очаквания бяха за рекордни приходи на „Отмъстителите: Война без край“, но дебютът на новия хит на „Марвъл“ е повече от зашеметяващ. С 250 млн долара само за 3 дни той отбеляза най-силния старт в САЩ, изпреварвайки досегашния шампион „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ (247,9 млн). Истинска истерия се разрази сред феновете в цялата страна, като много кина въртят филма без никаква пауза през целия уикенд.

В допълнение на това филмът спечели още 380 млн долара от прожекциите си в останалата част на света. Резултатът е повече от внушителен, при положение че новите „Отмъстители“ все още не е пуснат в Китай и Русия. Новият хит на братята Антъни и Джо Русо счупи рекордите в почти всички страни, включително Южна Корея, Филипините, Тайланд, Мексико, Малайзия, Бразилия, Перу, Южна Африка и Обединените арабски емирства.

Рекордните приходи от 630 млн, с които „Отмъстителите“ изпревари досегашния шампион „Бързи и яростни 8“, чийто старт е с почти 100 млн по-малко, съвсем скоро ще наредят новия филм до най-успешните филми на Марвъл като „Черната пантера“, „Железният човек 3“, „Първият отмъстител: Войната на героите“ и предните два филма за Отмъстителите. Всяко от тези заглавия е спечелило над 1 милиард долара. За 10 години всички 19 филма на Марвъл са постигнали приходи от 15,5 милиарда долара.

Още в петък, когато „Война без край“ спечели над 105 млн долара в САЩ, „Дисни“ имаха повод за празнуване. От началото на годината те достигнаха приходи от 1 милиард долара, превръщайки се в първото студио, постигнало този впечатляващ резултат само за 117 дни.
Copyright © 2024 Dir.bg.