Мел Гибсън отново ще режисира филм за Втората световна война

02. 05. 2018 г.
Мел Гибсън отново ще режисира филм за Втората световна войнаМел Гибсън отново ще режисира филм за Втората световна война. „Destroyer("Есминец", "Разрушител") ще бъде неговият следващ режисьорски проект, след като получи номинация за „Оскар“ за разтърсващия „Възражение по съвест“.

Новият филм също е по истински случай и е базиран на документалната книга (2016 г.) на американския историк Джон Уковиц „Hell From the Heavens: The Epic Story of the USS Laffey and World War II’s Greatest Kamikaze Attack“. Розалинд Рос, работила по сериала "Matador" (2014) и отдавнашна приятелка на Гибсън, от която той миналата година има син №9, е автор на сценария.

Сюжетът се фокусира върху битката при Окинава през април 1945, когато един американски кораб успява да устои на множество камикадзе атаки от страна на японските пилоти. Ескадреният миноносец се превръща в истинска легенда и е известен под името „Корабът, който няма да умре“. Уковиц интервюира оцелелите, използва мемоарите на членовете на екипажа, както и писмата на моряците от онези дни, за да напише своята книга.

Възражение по съвест“ също представяше събития около битката при Окинава, само че в него главен герой беше Дезмънд Дос, който спасява десетки свои събратя, без да носи никакво оръжие. Гибсън получи своята трета номинация за „Оскар“ за режисурата на филма. Той има две отличия на Американската киноакадемия като продуцент и режисьор на „Смело сърце“.

Звездата от „Смъртоносно оръжие“ преговаря и за роля в новата екшън фантастика на Warner Bros. „The Six Billion Dollar Man“ ("Човек за шест милиарда долара", 31.05.2019 и в България) заедно с Марк Уолбърг. Двамата играха баща и син в комедията „Баща в излишък 2“.
Copyright © 2024 Dir.bg.