„Дисни“ с нова концепция

29. 05. 2018 г.
„Дисни“ с нова концепцияФилмът, който трябваше да се превърне в поредния триумф на „Дисни“, се оказа нещо доста различно. Приходите на „Соло: История от Междузвездни войни“ съвсем не са това, което студиото очакваше. Сега то обявява пълна мобилизация и обмисля да разреди премиерите на филмите от междузвездната сага.

А всички прогнози бяха „Соло“ да постави нов рекорд за дългия уикенд в САЩ по случай националния празник. Досега този рекорд бе на „Карибски пирати: На края на света“ от преди цели 11 години – почти 140 милиона долара. За съжаление филмът за Хан Соло стартира с едва 103 милиона за първите 4 дни на екран в САЩ.

По света представянето му също не е толкова добро. Явно филмът на Рон Хауърд няма да направи повече от 400 милиона общо, което е много далеч от излезлите досега три нови филма, всеки от които успя да постигне приходи от над 1 милиард долара. Всичко това принуди „Дисни“ да обмисли бъдещите си стратегии.  

Явно студиото ще се въздържа да пуска филмите в толкова малък интервал – за сравнение „Соло“ излиза само пет месеца след „Последните джедаи“. От друга страна лятото явно ще бъде избегнато за бъдещите премиери и те ще се състоят през декември, когато излязоха предишните три филма от сагата.
Copyright © 2024 Dir.bg.