Ден на бащата в Дома на киното в неделя

16.06.2018 г.
Ден на бащата в Дома на киното в неделяВ Деня на бащата -17 юни, програмата на Дома на киното е посветена на филми, свързани с бащите, мъжките фигури в семейството, духовните учители, които -  изгубени или намерени - винаги се явяват като определящи пътя на всеки един от нас.

Билети за 5-те предложени заглавия за залата ул. Екзарх Йосиф №37 в София с общо 278 места могат да бъдат закупени и през интернет - оттук.

12:00 Нелюбов
След като социалната му драма "Левиатан" вдигна Русия на нокти, Андрей Звягинцев отново изследва семейна история, но под друг ъгъл.
Млада двойка, минаваща бурно през развод, трябва да сключи примирие, за да намери избягалия си син.

14:05 Тони Ердман
С цяла кошница фестивални награди и една номинация за Оскар на върха, Марен Аде ни среща с германката Инес и баща ѝ Винфрид, които са отчуждени не само географски, но и емоционално. След първото си неочаквано посещение-фиаско, таткото се завръща в Румъния с изкуствени зъби, перука, нов арсенал от неудобни шеги и името Тoни Ердман, за да преподава принудително на Инес най-важния урок – как да живее живота си.
На ръба с театър на абсурда, разплитащата се връзка баща-дъщеря намира гръмогласен катарзис в песен на Уитни Хюстън и гола сцена с български кукер – не само в името на смеха, но като част от безпощадното търсене на смисъл.

17:00 Пророкът
Книгата "Прoрокът" на ливанския автор Халил Джубран е една от най-популярните сборници поезия, вдъхновила е милиони читатели и е преведена на над 40 езика от първата й публикация през 1923 година.
Вечните стихове са представени в нова, запленяваща форма – анимационната антология на режисьора Роджър Алърс (помним класиката "Цар Лъв", 1994), който събира международно признати аниматори, за да превърнат елегантния текст на Джубран в живописно киноизживяване.

18:45 Да обичаш Пабло
Животът на известния и енигматичен Пабло Ескобар е предпочитана тема за писатели, режисьори и телевизионни продуценти.
Във филма на испанския режисьор Фернандо Леон де Араноа, базиран на книгата на дългогодишната любовница на колумбийския наркобарон - Вирхиния Валехо, виждаме възхода и падението на Ескобар, но от гледната точка на жената, която е обвързана интимно с него.
Филмът от вчера е премиерно и в широко разпространение, след като бе представен на "София Филм Фест" в две прожекции през март т.г.

21:00 И после светлина
Младият и чувствителен Павел (младият ирландски актьор Бари Киогън) мечтае да стане ученик на своя идол – енигматичния френски художник Арно (датския актьор Ким Бодниа). С обратна хронология проследяваме борбата му със себе си и срещите с различни хора, които го отвеждат не само към целта, но и към светлината отвътре.
Copyright © 2024 Dir.bg.