Джим Кери и Джеймс Марсдън в игралната анимация "Таралежът Соник"

01.07.2018 г.
Джим Кери и Джеймс Марсдън в игралната анимация Джим Кери е към края на преговорите за своето участие в "Таралежът Соник" ("Sonic the Hedgehog") на Paramount Pictures. Във филма вче е потвърдено участието на Джеймс Марсдън, познат от ролята си на Циклоп в "Х-Мен" (2000 г.) и доста филми и сериали преди и след това.

Режисурата е в ръцете на Джеф Фаулър, оскаров номинант за късометражната анимация "Gopher Broke" от 2005 г. Поредицата видеоигри с герой - таралеж на име Соник, е създадена от японската компания SEGA през 1991 г. Злият д-р Роботник / д-р Егман, в чиито роли се очаква да се превъплъти Джим Кери, - развалят спокойния живот на таралежа, а Соник и приятелите му трябва да ги спрат. Егман е луд учен, насочил се към завладяване на света, а Роботник е друг учен, превръщащ животните в роботи, след като е откраднал матическите Изумруди на Хаоса... Соник вече се е появявал за кратко в хитовата анимационна лента от 2012-а година “Разбивачът Ралф”, а от играта са продадени 360 милиона копия за последните 27 години както на носители, така и в дигитални версии за конзоли, таблети и мобилни телефони. Сега, филмовата версия на “Таралежът Соник” ще съчетава играта на актьори с компютърно-генерирани персонажи. Кери вече е играл в подобен филм - "Маската" от 1994 г., в която комедийното му изпълнение бе съчетано с CGI.

Преди 4 години Сони чрез Columbia Pictures разработваха същия проект със сценаристите-дебютанти Евън Съсър и Ван Робишо. Днес по техния сюжет работи нов екип сценаристи, в т.ч. творческият тандем Патрик Кейси - Джош Милър. През 2014 г. имаше бюджет от над 100 милиона долара и плановете бяха за цяла филмова поредица, но правата на Sony изтекоха и миналия октомври бяха поети от Парамаунт.

Продуцентът Нийл Мориц отново е мотор на проекта, макар този път не за Columbia, а за Paramount. Изпълнителен продуцент пък е режисьорът на "Дедпул" Тим Милър. Музиката по всяка вероятност ще дойде от холандския музикант и преподавател Junkie XL, живеещ край Лос Анджелис, за оператор е определен австралиецът Стивън Уиндън (номинация за Еми за сериала "Пасифик").

Премиерата в САЩ вече е насрочена - за отпускарския 15 ноември 2019 г.

Кери в момента набляга на продуцентската си дейност за кабелната и сателитна телевизионна мрежа "Showtime", като работи по втория сезон на написания от него драматичен сериал "I’m Dying Up Here", както и по комедийната поредица "Kidding", излизаща на малък екран през септември тази година.
Copyright © 2024 Dir.bg.