съобщихме преди година,..."/> Кино

Филм с ДиКаприо и Де Ниро, режисиран от Скорсезе

09.07.2018 г.
Филм с ДиКаприо и Де Ниро, режисиран от СкорсезеКакто съобщихме преди година, Мaртин Скорсезе планира да екранизира документалната книга на американския журналист Дейвид Гран "Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI" ("Убийците на луната-цвете"). Според запознати източници, това ще се случи още през 2019 год. Главните роли в проекта са запазени за Леонардо ДиКаприо и Робърт Де Ниро, а сюжетът разказва за едно от най-скандалните дела на ФБР и Джон Едгар Хувър.

Книгата на Гран, публикувана през април 2017 г., разказва реална история, която се развива в Оклахома през 20-те години на ХХ век. В центъра на сюжета се намира разследването на серийни убийства на индианци от племето Осейдж, случващи се малко след като в земите, които населяват коренните жители, са открити нефтени находища. С делото се заема Хувър, който в последствие оглавява Федералното бюро за разследване и остава на директорския пост почти половин век.

Сценарият за лентата ще бъде дело на носителя на „Оскар“ Ерик Рот ("Форест Гъмп"), а официална дата за премиерата все още не се съобщава.

Към момента Скорсезе се занимава с постпродукцията на своята гангстерска драма "The Irishman" („Ирландецът“), докато ДиКаприо се снима във филма на Тарантино „Имало едно време в Холивуд“. Де Ниро от своя страна е зает с участието във все още неозаглавения кинокомикс за предисторията на Жокера с Хоакин Финикс.
Copyright © 2024 Dir.bg.