Дисни промени премиерните дати за няколко заглавия

11.07.2018 г.
Дисни промени премиерните дати за няколко заглавияВчера "Disney" промениха премиерните дати за САЩ на няколко свои проекта, дружно съобщават повечето медии за кино.

Една от датите е още за тази година - музикалното семейно фентъзи "Мери Попинз се завръща" ще излезе не на 25 декември 2018 г. (вторник, Коледа), както бе обявено през май 2016 г. заедно със самото официално заглавие, а на 19-и (сряда). По този начин филмът на Роб Маршал със звезди като Емили Блънт, Колин Фърт, Мерил Стрийп и Емили Мортимър ще се опита да конкурира още по-силно излизащите на 21-и конкурентни заглавия, а именно екшън фантастиката "Бъмбълби" на Paramount (в България и двете компании се представляват от един и същи дистрибутор) с Хейли Стайнфелд и Джон Сина, както и "Аквамен" на Warner Bros. (с българска премиера този път на 28-и, седмица след американската) с участието на Джейсън Момоа, Амбър Хърд, Уилем Дефо и Никол Кидман.

Продължението на класиката "Мери Попинз" от 1964 година идва 54 години след оригиналния филм - рекордна пауза в "света на продълженията". Любопитно е да се спомене, че дори един от актьорите в първия филм играе и в продължението - това е Дик Ван Дайк, който днес е на 92 години.
В България премиерната дата на "Мери Попинз се завръща" се запазва и остава 28.12.2018 г., потвърдиха за Дир.бг от "Форум Филм".

Следващото заглавие с променена премиера е приключенската лента със свръхестествени елементи "Jungle Cruise" на Жауме Колет-Сера с Дуейн Джонсън, която вече се предвижда да излезе на 11 октомври 2019. Филмът засега отсъства от българския репертоар.

"Господарка на злото 2", приключенското семейно фентъзи на Йоаким Ренинг с Анджелина Джоли, Ел Фанинг, Мишел Пфайфър, Чиуетел Еджиофор и Ед Скрейн, е с определена дата за киноекран 29 май 2020 г.

Анимацията "Ралф разбива интернета" променя оригиналното си название, като вместо дългото "Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2" остава само "Ralph Breaks the Internet". Премиерната дата тук се запазва на 21 ноември (за България е 23 ноември, петък).

Може би най-очакваното заглавие от каталога на "Дисни" е "Индиана Джоунс 5". На снимката горе виждаме елемент от плаката на първия филм - "Индиана Джоунс: Похитителите на изчезналия кивот", 1981 г. Петият филм, за съжаление на феновете, се отлага с още една цяла година - вместо на 19 юли 2019 г. (анонс от март 2016), след това за 10 юли 2020 г., дебютът му ще бъде на 9 юли 2021 г. Досегашните планове бяха свързани със старт на снимките през април догодина във Великобритания, но както проблеми със сценария, така и трудното стиковане на разписанията на хората зад проекта направиха това отново невъзможно. Все пак, за Спилбърг е запазено режисьорското място, както и за Харисън Форд, който след две години ще е на 79 - получаването на поредна опасна мисия. Според някои експерти, допълнителното време ще бъде използвано от студиото и за намиране на по-голямо финансиране.

Синът на Лорънс Каздън, сценарист на оригиналния филм - Джонатан, пише нова преработка на текстовете, след като авторът на досегашните - Дейвид Кеп - излезе от проекта и се фокусира върху хоръра "You Should Have Left" с Аманда Сайфред и Кевин Бейкън, продуциран от Джейсън Блъм ("Blumhouse Productions").

Любителите на супергероите на Марвъл пък ще получат един филм по-рано от очакваното. "Дисни" изкарва напред с пет месеца тяхна неозаглавена продукция - вместо на 30.07., тя ще излезе на 12.02.2021 г. На опразнената дата Disney пуска своя игрална продукция, също неозаглавена към днешния момент.
Copyright © 2024 Dir.bg.