Скандал: Скарлет Йохансон принудена да се оттегли от "Rub & Tug"

14.07.2018 г.
Скандал: Скарлет Йохансон принудена да се оттегли от Драмата "Rub & Tug", в която Скарлет Йохансон щеше отново да  играе под режисурата на Рупърт Сандърс след "Дух в броня", неочаквано остана без изпълнител на главната роля. След изненадващо бурната враждебна реакция срещу нея от страна на LGBT-общността в социалните медии и в пресата тя обяви, че е решила да се откаже от ролята.

В предстоящия филм по сценарий на Гари Спинели ("Скривалище за наркотици", "Бари Сийл: Наркотрафикантът") ще бъде разказана истинската история на родения през 1930 г. гангстер Данте Гил по прякор "Текс", който с преобразяването си от жена в мъж влиза в мафията и се превръща в престъпния бос на Питсбърг през 1970-те и 80-те години. Преди това, през 1964 г., за първи път е арестувана за проституция. Впоследствие тя/вече той изгражда мрежа от нелегални салони за масаж и проституция около клуб "Спартак", както и система за разпространение на анаболни стероиди, с които помпа отбора от Националната футболна лига "Steelers". Емоционалната част на сюжета е изградена върху бурната връзка на Текс с приятелката му Синтия.

Йохансон е и един от продуцентите на лентата чрез компанията си "These Pictures", но не се съобщава дали тя се отказва и от това си амплоа. Сред останалите инвеститори са Material Pictures, New Regency Pictures и Silver Pictures и големи имена като Тоби Магуайър, Джоуел Силвър и самият сценарист Гари Спинели.

Неправителствената организация GLAAD, обединяваща LGBT-служителите в медиите, както и трансджендър-общността в Холивуд, приветстваха решението на Йохансон. Те настояваха ролята да бъде изпълнена от транссексуален актьор, а първоначалното изявление на представител на актрисата бе нагнетило ситуацията - той бе заявил: "поискайте коментари от Джефри Тамбър, Джаред Лето или Фелисити Хъфман".

Президентът и изпълнителен директор на GLAAD Сара Кейт Елис, заемала високи позиции в списания като New York, InStyle и Vogue и която е в брак с рок музикантката Кристен Хендерсън, разпространи следната позиция: "Изявлението на Скарлет Йохансон, заедно с трансджендър-гласовете по този филм, пишат новите правила на играта за бъдещето на трансджендър образите в Холивуд. Холивуд промени начина, по който Америка разбира живота на гейовете и лесбийките, а телевизията започва да прави същото за трансджендър-хората, като автентичните портрети на трансджендъри са големите хитове за критика и публика. Филмовата индустрия има реалната възможност да направи същото."

Sarah Kate Ellis през 2016 г.:


В изявлението на Йохансон се казва, че тя е осъзнала колко "нечувствително" е постъпила, като е поела ролята. "Културното разбиране за трансджендър хората продължава да се развива и аз научих много от общността след първото си изявление за моя кастинг", казва актрисата за LGBT списанието "Out". Вече разбирам защо много хора смятат, че портретът му (на Гил) трябва да бъде дело на трансджендър и съм благодарна, че този дебат по кастинга, макар да бе противоречив, отвори път за по-широк разговор относно разнообразието и представителността във филмите".

Според GLAAD, през 2017 г. няма нито един трансджендър персонаж в 109-те филма, излезли от седемте най-големи холивудски студиа. Освен това, през последните години редица трансджендър личности са били изиграни от актьори, които не са такива в живота - като ролята на Еди Редмейн в "Момичето от Дания", ролята на Джаред Лето в "Клубът на купувачите от Далас" и превъплъщението на Джефри Тамбър в телевизионния сериал "Transparent".

Йохансон за пореден път е под атака, след като миналогодишното й изпълнение в "Дух в броня" бе в образ, възприеман като японски.

От продукцията "Rub & Tug" засега не са обявили заместник на Йохансон. Не е известно и дали филмът изобщо ще се състои, в крайна сметка.
Copyright © 2024 Dir.bg.