Кинофестивалът в Рим почита Изабел Юпер

23. 07. 2018 г.
Кинофестивалът в Рим почита Изабел ЮперОще една голяма звезда ще получи награда за цялостен принос по време на предстоящия кинофест в Рим. Както вече съобщихме с такъв приз ще бъде почетен режисьора Мартин Скорсезе, а освен него ще бъде отличена и френската актриса Изабел Юпер.
Италианският актьор Тони Сервило, прочул се с участието си в шедьовъра „Великата красота“, ще връчи наградата на номинираната за „Оскар“ звезда на специална гала вечер.

Юпер е сред най-прочутите европейски актриси, успешно снимаща се и в Холивуд. Тя работи с велики режисьори като Жан-Люк Годар, Марко Ферери, братя Тавиани, Михаел Ханеке, Майкъл Чимино и Дейвид О. Ръсел. Юпер ще участва и в една от фестивалните „Близки срещи“, в която ще говори пред зрителите за своите роли и любими партньори.

Сред другите интересни събития по време на фестивала ще бъде премиерата на новия филм на режисьора Едоардо Ди Анджелис „The Vice of Hope“. Интересът към творчеството на Ди Анджелис се повиши неимоверно, след като предишният му филм „Indivisibili“ бе отличен с шест награди „Давид на Донатело“.

13-тото издание на кинофестивала в италианската столица ще се проведе от 18 до 28 октомври.
Copyright © 2024 Dir.bg.