Дейвид Лийч с римейк на „Дракона идва

24. 07. 2018 г.
Дейвид Лийч с римейк на „Дракона идва“Този месец преди 45 години ни напусна екшън легендата Брус Лий. През август предстои да бъде отпразнувана и 45-годишнината от премиерата на „Дракона идва“, неговият последен филм, чиято премиера в САЩ се състои седмици след смъртта му.

Филмът смесва шпионска история с бойни изкуства, като в центъра на действието е Лий (героят на Лий), който участва в боен турнир, за да залови бивш монах от Шаолин, изградил своя престъпна империя. От няколко години се подготвя американски римейк на тази класика и ето че вече е ясно кой ще се заеме с него, макар и не толкова скоро.

Дейвид Лийч явно е най-търсеният режисьор в момента. Той нямаше много време да се нарадва на успеха на „Дедпул 2“, защото още преди премиерата му започна да се подготвя за следващия си проект – дългоочаквания филм от вселената на „Бързи и яростни“, в който ще се вихрят Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм.

Снимките на „Хобс и Шоу“ ("Hobbs and Shaw") предстоят скоро, а след това Лийч ще се заеме с адаптация по популярната видеоигра „The Division“ с Джейк Джиленхол и Джесика Частейн. Едва след като приключи с този филм, той ще започне работа по римейка на „Дракона идва“. Така поне „Уорнър“ ще имат достатъчно време да намерят сценарист и достоен изпълнител на главната роля.
Copyright © 2024 Dir.bg.