Реставриран, „Мъглата“ ще бъде показан в САЩ

08. 08. 2018 г.
Реставриран, „Мъглата“ ще бъде показан в САЩЕдин от култовите филми на ужасите на майстора в жанра Джон Карпентър ще излезе по кината в реставрирана версия в навечерието на Хелоуин. „Мъглата“ ще бъде показан в подбрани кина в Ню Йорк, Лос Анджелис и Чикаго от 26 октомври.

Филмът излиза по кината през 1980 г. и е всъщност първият филм на Карпентър след един от образците в жанра – „Хелоуин“. Той е режисьор, съсценарист и автор на популярната музика. Звездата от „Хелоуин“ Джейми Лий Къртис участва и в този филм, заедно Ейдриън Барбо, Том Аткинс, Хол Холбрук и Джанет Лий – майката на Къртис, която играе нейна майка и в „Мъглата“.

Историята е за изтерзаните жители на малко крайбрежно градче в Калифорния, които са жертва на 100-годишно проклятие. Преди години кораб със стотици хора е потопен край бреговете на града и сега при всяко спускане на мъглата, мъртвите се надигат, за да си отмъстят. През 2005 г. излиза римейк на филма, но той е доста неуспешен.

Компанията Rialto Pictures се заема да възстанови „Мъглата“, подобрявайки изцяло картината и звука. От компанията споделиха, че това е било най-желаното заглавие за реставриране. Благодарение на Rialto Pictures бяха възстановени класики като „Бягство от Ню Йорк“ на Карпентър, „Третият човек“ на Карол Рийд, „Великата илюзия“ на Жан Реноар, „Ран“ на Акира Куросава и „Злите мъртви 2“ на Сам Рейми.
Copyright © 2024 Dir.bg.