Дел Торо в "Бели лъжи" на Оливър Стоун

13.08.2018 г.
Дел Торо в Оливър Стоун ще режисира нов филм по собствен драматичен сценарий, озаглавен "Бели лъжи" (“White Lies”), като е привлякъл за главната роля Бенисио Дел Торо. Проектът се различава от предишните работи на Стоун, като ще предложи по-интимно изследване на семейството, загубата и любовта - съобщава Варайъти. Продуценти са аржентинецът Фернандо Суличин и Рос Кац през "New Element Media" - компанията на Суличин, който от края на 1980-те години е в САЩ, първоначално като студент по архитектура, а впоследствие успешно работил със Спайк Лий, Алехандро Гонсалес Иняриту, Джим Джармъш и други режисьори и е известен като човекът зад няколко филма на Стоун ("Александър", "Диваци", "Сноудън").

И този път Суличин осигурява парите за филма (в случая през "Nighthawk Capital Ltd", Хонконг). Снимките започват в Ню Йорк през пролетта на 2019 г.

Историята покрива три поколения, като Дел Торо играе дете на разведени родители, сега повтарящ техните грешки в собствения си брак и фокусиран в проблемния си син. Не намиращ изход от житейския капан, героят му започва да пътува, за да се освободи, но вместо това съвсем губи себе си. Накрая среща жена, чийто живот е противоположен на неговия и той започва да се преоткрива чрез нея.

Дел Торо за втори път ще работи със Стоун след "Диваци" от 2012 година, където се превъплъти в изпълнител на мокри поръчки за наркокартел. Преди това актьорът бе спечелил "Оскар" за поддържаща роля в трилъра "Трафик" на Содърбърг, както и номинация в същата категория за "21 грама" на Иняриту. Сред по-скорошните му изяви е ролята на Колекционера в "Отмъстителите: Война без край" на братя Русо и ролята на наемник в "Сикарио 2: Солдадо" на Стефано Солима. Предстои му изява в минисериал на Бен Стилър за Showtime тази есен, затворническа драма с участието още на Патриша Аркет и Пол Дейно. Дел Торо бе и председател на журито на програма "Особен поглед" на кинофестивала в Кан тази година.

71-годишният Стоун, както е известно, е трикратен носител на "Оскар" с още осем номинации. След провалилия се в боксофиса "Сноудън", чиито снимки бяха през февруари - април 2015 година в пет държави, Стоун се зае да направи документален телевизионен портрет на руския президент Путин и загърби киното. За тази година бе планирана 10-серийна тв продукция за Weinstein Television и Showtime, посветена на затвора в Гуантанамо, но след скандала с Харви Уайнстийн, Стоун се оттегли миналия октомври, а преди десетина дни - на 3 август - и Showtime се отказа от проекта.
Copyright © 2024 Dir.bg.